Παντού βλέπω αναρτήσεις για θεματικά πάρτι,πουθενά όμως για να φτιάξεις τις συνταγές !
Αποφάσισα λοιπών μια φορά την εβδομάδα να βάζω θεματικές συνταγές!
Ελπίζω να σας αρέσει η ιδέα μου!
Συνταγή για τη ροζ λεμονάδα:
Υλικα
3 κούπες χυμό λεμονιού (αφού τον έχουμε στραγγίξει για να πάρουμε καθαρό χυμό)
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό (για το σιρόπι)
2 κούπες νερό κρύο για συμπλήρωμα
2 κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνης(υπάρχει σε σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
1. Αρχικά μην τρομάζετε από την ποσότητα της ζάχαρης, γιατί μετά μπορούμε να αραιώσουμε το ποτηράκι μας με επιπλέον νερό ή παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο ή ανθρακούχο νερό.
2. Οι κούπες αυτή τη φορά είναι ό,τι κούπες έχετε. Δηλαδή με την ίδια θα τα μετρήσετε όλα.
3. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι εύκολο με τις 3 κούπες ζάχαρη και 3 κούπες νερό. Απλά να βράσει για να διαλυθεί η ζάχαρη, όχι περισσότερο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά να γίνει χλιαρό.
4. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το χλιαρό σιρόπι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και προσθέτουμε και τις 2 κούπες κρύο νερό. Επίσης ρίχνουμε και τις 2 κ.σ. γρεναδίνη ώστε να πάρει ελαφρύ ροζ. Αν βάλετε περισσότερη μπορεί να επηρεάσει τη γεύση…
5. Γεμίζουμε μπουκάλια (μου βγήκε περίπου 1700γρ.) και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όπως ανέφερα, όταν θέλουμε να πιούμε ανάλογα τα γούστα αραιώνουμε με κρύο νεράκι, παγάκια, θρυμματισμένο πάγο(αυτό είναι πολύ ωραίο) ή και σόδα ή ανθρακούχο νερό)
τιπ περαστε το ποτηρι με λεμονι βαλτε σε ενα πιατο τρουφα και γυριστε το αναποδα για να εχει το τελειωμα οπως της φωτογραφιας
capcakes barbie
Υλικα
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ (3/4κούπας) ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια(ή 1κ.γ. εσάνς)
ξύσμα από μισό λεμόνι
165γρ.(1 1/4κούπας) αλεύρι
1 1/4 κ.γ. μπέικιν
1/2 κούπα + 2κ.σ. γάλα
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτελεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε το αυγό να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε και τη βανίλια και το ξύσμα.
3. Προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι(με το μπέικιν) – γάλα – αλεύρι – γάλα -αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ απλά να ομογενοποιηθεί, όχι περισσότερη ώρα.
4. Προσθέτουμε και 1-2 σταγόνες χρώμα και ανακατεύουμε απλά να εσωματωθεί.
5. Μοιράζουμε σε 12 θήκες μάφινς που έχουμε βάλει χαρτάκια, ψήνουμε 20-25′ ανάλογα το φούρνο(συνήθως στα 20′ είναι έτοιμα).
6. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και όταν πια κρυώσουν, κόβουμε από κάθε κεκάκι ένα κομμάτι της οροφής και με ένα κουταλάκι σιροπιάζουμε με τη λεμονάδα το υπόλοιπο. Ξανακλείνουμε το “καπάκι” και γλασάρουμε, οπότε δεν φαίνεται ότι το κόψαμε!
Για το γλάσο:
200γρ. μασκαρπόνε (επειδή έχει πιο ήπια γεύση από το Φιλαδέλφεια)
100γρ. κρέμα γάλακτος
2κ.σ. άχνη (ή παραπάνω αν το θέλουμε πιο γλυκό)
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τα χτυπάμε όλα στο μίξερ, προσθέτουμε και το χρώμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αμέσως γιατί με το μίξερ σφίγγει ή το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και μετά το βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε
Δειτε και αυτα αν σας αρεσουν
Μarshmallow MILKSHAKE Barbie
Συστατικά
2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια
1 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες,
¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα
¼ φλιτζάνι marshmallow
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Mini ροζ marshmallows, για γαρνιτούρα
Οδηγίες
περαστε το ποτηρι με λεμονι βαλτε σε ενα πιατο τρουφα και γυριστε το αναποδα για ειναι το χειλος του ποτηριου οπως της φωτογραφιας
Για το milkshake,
χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, συνδυάστε παγωτό βανίλια, φράουλα, γάλα, marshmallow και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι Γαρνίρουμε με μίνι marshmallows.
Παγωτο barbie
Υλικα
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. γάλα φρέσκο
Εκτελεση
Βάζουμε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Πλένουμε και βγάζουμε το φυλλαράκια απο τις φράουλες.
Τις κόβουμε στα δυο και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε στο μπολ με την ζάχαρη τις πολτοποιημένες φράουλες,
ανακατεύουμε καλα και μετά ρίχνουμε και το γάλα.
Τα βάζουμε όλα μαζί όπως είναι στο μπολ της παγωτομηχανής ή ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να το φτιάξουμε, απλα πρέπει να το βγάζουμε καθε μισή ώρα για 4 με 5 φορές να το ανακατεύουμε για να μην μας κρυσταλλώσει.
apo syntages tis pareas
Ροζ ποπ κορν σε χωνακια!
Υλικά
2/3 του φλιτζανιού έτοιμο ποπ κορν
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2/3 του φλιτζανιού μισό-μισό ένα μείγμα από κρέμα και γάλα
1 κουταλιά της σούπας light σιρόπι καλαμποκιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 σταγόνες κόκκινο χρώμα για τρόφιμα (ή ότι άλλο χρώμα θέλεις)
Εκτέλεση
Βάλε τα ποπ κορν σε δύο μεγάλα μπολ και άφησέ τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ανάμειξε τη ζάχαρη, την κρέμα και το γάλα, το σιρόπι καλαμποκιού και το αλάτι. Μαγείρεψέ τα σε μέτρια-υψηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο μαγειρικής φτάσε το μείγμα μέχρι τους 232 βαθμούς κελσίου ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα.
Ρίξε το μείγμα πάνω στα ποπ κορν. Ανακάτεψέ τα απαλά μέχρι να καλυφτούν όλα από το μείγμα.
για να εκτυπωσετε χωνακια πατηστε
εδω
Τουρτα Barbie
Πατηστε ΕΔΩ και δειτε τη συνταγη
Εκτέλεση
1. πλύντε το βάζο καλά με ζεστό νερό για να το καθαρίστε το.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξυλάκι για σουβλάκι ως βάση που θα κρατήσει τα βραχάκια καραμέλας σας.
2. Βρεξτε το ξύλακι και ρολάρετε το σε κρυσταλλική ζάχαρη. Αυτό το στρώμα θα σας δώσει την βάση για τα κρύσταλλα ζάχαρης. Αφήστε στην άκρη για να σταθεροποιηθεί η ζάχαρη στην άκρη όσο θα ετοιμάζετε το σιρόπι ζάχαρης.
3. Τοποθετήστε το νερό σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και βράστε. Αρχίσετε να ζεστένετε τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να λιώσει.. Θα παρατηρήσετε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη ζάχαρη να διαλυθεί μετά από κάθε προσθήκη. Συνεχίζουμε να ανακατώνουμε και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να έχουμε προσθέσει όλη την ζάχαρη και να έχει διαλύθεί όλη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Εάν χρησιμοποιήσετε χρώματα ή αρωματικές ουσίες, προσθέστε τα σε αυτό το σημείο και ανακατώστε πολύ καλά.
5. Αφήστε το σιρόπι ζάχαρης να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και, στη συνέχεια, ρίξτε το στο βάζο. 6. Τοποθετήστε το ξυλάκι στο βάζο και προσέξτε να μην ακουμπάει στον πάτο. Θα το στηρίξετε με ένα μανταλάκι.
Τοποθετήστε το βάζο σας σε δροσερό μέρος, μακριά από τα φώτα να καθίσουν ανενόχλητα. Καλύψτε την κορυφή χαλαρά με πλαστική μεμβράνη ή χαρτοπετσέτα.
7. Μέσα σε 2-4 ώρες θα πρέπει να αρχίσουν να διαμορφώνονται. Αν δεν δείτε καμία αλλαγή στο σουβλάκι μετά από 24 ώρες, βράστε πάλι το σιρόπι και προσθέστε άλλο ένα άλλο κύπελλο ζάχαρης σε αυτό, και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και πάλι.
8. Αφήστε την καραμέλα βράχο να μεγαλώσει μέχρι να φτάσει στο μέγεθος που θέλετε. Μην τα μεγαλώσετε πολύ. Όταν θα έχει φτάσει στο μέγεθος που θέλετε, αφαιρέστε το και αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια απολαύστε το ή αποθηκεύστε το για αργότερα.
(Μπορειτε να μην προσθεσετε χρωμα και να γινουν οπως τις φωτογραφιας παρακατω)
Ροζ μαρέγκες
Υλικά για 20 μαρέγκες
3 ασπράδια αυγών (περίπου 110 γραμμ.)
110 γραμμ. ζάχαρη άχνη110 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
λίγες σταγόνες κόκκινης χρωστικής ουσίας για τρόφιμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 110° C. Χτυπάτε τα ασπράδια με το σύρμα, προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα. Ρίξτε μερικές σταγόνες κόκκινης χρωστικής ουσίας για τρόφιμα.
Κοσκινίζετε την κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από το μείγμα με τα ασπράδια και ανακατεύετε συνεχώς ανασηκώνοντάς το απαλά με μια σπάτουλα. Το βάζετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στόμιο απλό ή με σχέδιο και σχηματίζετε μαρέγκες πάνω σε λαδόκολλα. Μπορείτε επίσης να τις φτιάξετε με τη βοήθεια δύο κουταλιών.
Τις ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30΄ και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Το cake της Barbie
6 αυγά χωριστά κρόκοι – ασπράδια
2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 και 2/4 φλιτζάνι αλεύρι
10 κουταλιές της σούπας νερό
8 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιά της σούπας ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 1/2 κουταλιά γλυκού κόκκινη
Εκτέλεση
Zεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Προετοιμάστε το ροζ κέικ. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τα αυγά και τα ρίχνετε σε ένα μεταλλικό ποτήρι ή γυάλινο. Στη συνέχεια με το μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αποκτήσουν απαλές κορυφές και σχηματίσουν μια απαλή μαρέγκα, αφήνετε στην άκρη. Μέσα στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει απαλή υφή με ανοιχτό μπεζ χρώμα.
Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι, το νερό και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το ροζ χρώμα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της μαρέγκας και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα. Απλώστε το μείγμα κέικ στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 1 ωρα
cake pops barbie
Τη συνταγη θα τη βρειτε ΕΔΩ
και λιγα πραγματα για το ντεκορ!
Γλυφιντζουρια σε βαζάκια
Εκτυπωστε ζωγραφιες ΕΔΩ για να απασχοληθουνε!
Μην παραλείψετε να πάρετε μπαλόνια και πον πον για να ομορφύνουν το παρτυ σας,
Σε μια κορνίζα μπορείτε να καλωσορίζετε τους καλεσμένους!
ειναι πραγματικά τέλειο ντεκόρ!!!
Κοιταχτε πόσο εύκολα γίνονται με γκοφρέ χαρτί τα πον πον
Στολίστε τις καρέκλες με τουλια!(Οι πιτσιρίκες θα ξετρελαθουν)
Γεμίστε βαζακια με λιχουδιες
Και τελος Χαριστε δωρακι και το παρτυ θα μεινει αξεχαστο!
Εκτυπώσεις για προσκλήσεις,banner,για θήκες
capcake κτλ πατήστε στους ενεργούς συνδέσμους
photo via pinterest