Νέες έρευνες δημοσιεύτηκαν, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τις θεωρίες που συσχέτιζαν μέχρι τώρα, το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, με την ψυχική υγεία στους έφηβους!
Αυτές οι έρευνες λοιπόν, υποστηρίζουν πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο δεν προκαλούν ψυχικά προβλήματα στους νέους, αλλά αντίθετα τους κάνουν πιο χαρούμενους και ευτυχισμένους!
Η παρούσα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Clinical Psychological Science» ανέδειξε ότι υπάρχει ελάχιστη συσχέτιση μεταξύ του χρόνου που αφιερώνουν καθημερινά οι έφηβοι και οι νέοι κατά την ενασχόλησή τους με τα κινητά τηλέφωνα, και στην ψυχική υγεία.
Δείτε επίσης Γονείς ανησυχούν-Γιατί τα παιδιά αρχίζουν να μιλούν σαν την Πέππα το γουρουνάκι;
«Ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να διαφωνούμε για το πόσο κακό κάνουν τα smartphones (έξυπνα κινητά) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αρχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να τα υποστηρίξουμε», δήλωσε η Κάντις Όντγκερς, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ιρβάιν.
Η έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, το Πανεπιστήμιο Περντιού και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, παρατήρησε 2.000 νέους και στη συνέχεια ένα μικρότερο δείγμα 400 εφήβων από 10 έως 15 ετών για δύο εβδομάδες σχετικά με τη χρήση του κινητού τους.
Δείτε ακόμη:Εκμάθηση της εγκεφαλικής εξέλιξης στα παιδιά: Τα εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει και 6 τρόποι μάθησή της.
‘Οσο πιο πολλά μηνύματα στέλνουν με τα κινητά, τόσο πιο χαρούμενοι είναι οι έφηβοι
Οι μελετητές συνέλεγαν αναφορές για συμπτώματα ψυχικής υγείας τρεις φορές τη μέρα και για τη χρήση των τεχνολογιών κάθε βράδυ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η χρήση αυτών των τεχνολογιών συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή και αν η ημερήσια χρήση σχετίζεται με λιγότερο καλή διάθεση.
Δεν διαπιστώθηκαν τέτοιες συσχετίσεις αλλά παρατηρήθηκαν, μάλιστα, και αντίστροφα αποτελέσματα. Για παράδειγμα οι έφηβοι που είχαν στείλει περισσότερα μηνύματα μέσα σε μία μέρα ανέφεραν πιο θετικά συναισθήματα από εκείνους που είχαν στείλει λιγότερα μηνύματα.
«Αντίθετα με τη γενική αντίληψη ότι τα smartphones και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταστρέφουν την ψυχική υγεία των νέων, η παρούσα έρευνα δε στηρίζει αυτές τις υποθέσεις», τόνισε η Μάικλιν Γιένσεν, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.
Με πληροφορίες από iatropedia.gr
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή