Ο μάρσιπος αγκαλιάς για τα μwρα, είναι η αγαπημένη λύση των περισσότερων μαμάδων, αφού τους επιτρέπει να έχουν συνεχώς τα παιδιά στην αγκαλιά τους και παράλληλα να μη δεσμεύουν τα χέρια τους. Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορεί στις αγορές όλου του κόσμου και από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, οι μάρσιποι αγκαλιάς βρήκαν μεγάλη απήχηση.
Οι κατασκευαστές του μαρσιπου αγκαλιάς, είχαν ως πηγή έμπνευσης τα αγαπημένα μας ζώα καγκουρό, όπου η φύση έχει προικίσει τα θηλυκά καγκουρό με μάρσιπο, έτσι ώστε να μεταφέρουν τα παιδιά τους! Έχοντας λοιπόν αυτό σαν εικόνα, στην ουσία ο μάρσιπος είναι μια…θήκη για το παιδί, που δένει στο μπροστινό μέρος του σώματος του γονιού.
Παρόλο που πολλοί από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά μάρσιπο αγκαλιάς ή έχουμε έναν δικό μας, λίγοι από εμάς ξέρουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τοποθετούμε το παιδί μας, μέσα σε αυτόν. Αυτό, διότι θεωρούμε ότι είναι αυτονόητη η τοποθέτηση του παιδιού, όμως δυστυχώς δεν είναι.
Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμίδου, φαίνεται πως το γνωρίζει γι’ αυτό αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο στο προσωπικό της site όπου με ένα πολύ σύντομο αλλά κατατοπιστικό κείμενο, ενημερώνει τους γονείς σχετικά με τον μάρσιπο αγκαλιάς αλλά και πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Διαβάστε παρακάτω:
Ο μάρσιπος αγκαλιάς είναι ο ιδανικός τόπος για να μεταφέρετε το μωρό σας. Κουρνιασμένο επάνω σας, σε άμεση επαφή με το δέρμα σας, το μωρό νιώθει τη ζεστασιά του κορμιού και τη μυρωδιά σας και μπορεί να ανακαλύψει τον κόσμο από το δικό σας ύψος και οπτική γωνία!
Πώς πρέπει άραγε να τοποθετήσετε το μωρό στο μάρσιπο, ώστε να το μεταφέρετε με ασφάλεια και ταυτόχρονα διατηρώντας τη σωστή στάση σώματος; Το μωρό στο μάρσιπο πρέπει να διατηρεί τη φυσική του στάση, σαν «βατραχάκι».
Ο μάρσιπος πρέπει να υποστηρίζει σωστά τη σπονδυλική στήλη, χωρίς να αλλοιώνει την φυσιολογική κυρτότητά της. Τους πρώτους μήνες ζωής, τα πόδια του πρέπει να σχηματίζουν ένα νοητό Μ, δηλαδή τα ισχία και τα γόνατα να παρουσιάζουν κάμψη 90ο περίπου, με τα γόνατα να βρίσκονται λίγο υψηλότερα από τον πωπό του.
Αυτή η στάση υποστηρίζει τη φυσική κλίση της λεκάνης και παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη των ισχίων. Είναι πολύ σημαντικό να μην πιέζετε τα πόδια να ανοίξουν πέρα από το φυσιολογικό άνοιγμά τους, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες ζωής.
Επίσης, η κοιλιά του μωρού πρέπει να είναι σε καλή επαφή με τη δική σας και το κεφάλι του να βρίσκεται σε τέτοιο ύψος, ώστε να μπορείτε να το φτάσετε εάν σκύψετε ελαφρά, δηλαδή σε απόσταση ενός «φιλιού»!
Σε καμία περίπτωση το κεφάλι του μωρού δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε πολύ χαμηλά, ούτε σε άμεση επαφή με το σαγόνι σας, είτε να σας περιορίζει το οπτικό πεδίο. Δώστε σημασία σε όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες.
Μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά είναι απαραίτητες για να μεταφέρετε το μωρό σας με ασφάλεια και στη σωστή στάση. Εξάλλου, όταν υποστηρίζουμε τη σωστή στάση σώματος του παιδιού από τους πρώτους κιόλας μήνες ζωής, βάζουμε το λιθαράκι για τη διατήρηση της σωστής στάσης σώματος και στην ενήλικη ζωή.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι