ΜΗΝ τρώτε nutella: Δηλητηριάζετε εσάς ΚΑΙ τα παιδιά σας
Η πρώτη nutella κατασκευάστηκε το 1946, το Nutella είναι η εμπορική ονομασία ενός ιταλικού ζαχαρούχου σε κρέμα σοκολάτας φουντουκιού, που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και το οποίο τα παιδιά λατρεύουν!
Οι γονείς το θεωρούν ως ένα βάζο γεμάτο θρεπτικά φουντούκια και λίγη σοκολάτα και ταΐζουν τα παιδιά τους με αυτό ως μέρος ενός υγιεινού και ισορροπημένου πρωινού.
Αν θέλουμε να μιλάμε για ένα πραγματικά υγιεινό πρωινό, δεν έχουμε παρά να φτιάξουμε: Μούσλι – το υγιεινότερο πρωινό!!
Τα οφέλη της nutella… είναι ανύπαρκτα.
Η nutella δεν προσδίδει κάποιο όφελος για την υγεία, επειδή μόνο το 10% της κρέμας περιέχει φουντούκια.
Για παράδειγμα, δύο κουταλιές της σούπας nutella περιέχουν 11 γραμμάρια λίπους (3,5 g κορεσμένα), και 21 γραμμάρια ζάχαρη, τα οποία είναι 200 θερμίδες. Μια κανονική σοκολάτα περιέχει 12-16 γραμμάρια λίπους και 250 θερμίδες.
Σύμφωνα με την ετικέτα στο βάζο, η nutella περιέχει:
“Ζάχαρη, φοινικέλαιο, φουντούκια, κακάο, αποβουτυρωμένο γάλα, μειωμένα ορυκτά ορρού γάλακτος (γάλα), λεκιθίνη σόγιας ως γαλακτωματοποιητή, βανιλλίνη: ένα τεχνητό άρωμα”
Έτσι, η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα συστατικό και τα φουντούκια είναι στην τρίτη θέση.
και η ζάχαρη, δεν χρειάζεται… συστάσεις και το κακό είναι πως πάρα πολύ συχνά ΔΕΝ ξέρουμε καν ότι την καταναλώνουμε, αλλά ούτε και τις τεράστιες ποσότητες που περιέχουν αρκετά τρόφιμα.
Χρηματοδοτείται από τη Revcontent (Αφορά μόνο την Nutella)
Εταίρος με το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο διαφήμισης στον κόσμο
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα« φυσικά »συστατικά.
Φοινικέλαιο
Μια μελέτη σε ανθρώπους το 1997 διαπίστωσε ότι ένα ενεργό συστατικό στο φοινικέλαιο προκαλεί αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Επόμενη μελέτη, το 1999, δημοσίευσε τις επικίνδυνες επιπτώσεις του οξειδωμένου φοινικέλαιου, που βρίσκεται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της μερέντας. Το οξειδωμένο φοινικέλαιο προκαλεί αναπαραγωγική τοξικότητα και είναι τοξικό για το ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά και τους πνεύμονες.
“Τροφή”: Είναι ευνόητο το γιατί προκαλεί αύξηση της χοληστερίνης..
Διότι όπως όλα τα φυτικά έλαια όταν οξειδωθούν προκαλούν φλεγμονές, οπότε ο οργανισμός αναγκάζετε να παράγει την “κακή” χοληστερίνη για να καταπολεμήσει τις φλεγμονές.
Ορός γάλακτος
Ο ορός γάλακτος είναι προϊόν των αγελάδων που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ορμόνες και αντιβιοτικά.
Ο ορός γάλακτος στεγνώνεται με θερμότητα και με αυτή τη διαδικασία χάνει σχεδόν το 90% των όποιων θρεπτικών ουσιών του, καθιστώντας το εντελώς άχρηστο. Και κάτι ανάλογο συμβαίνει και γενικά με τα γάλατα του εμπορίου.
Λεκιθίνη σόγιας
Η λεκιθίνη σόγιας παράγεται όταν ένας χημικός διαλύτης εξάγει σογιέλαιο από ακατέργαστη σόγια. Στη συνέχεια, θα «αποκομμιωθεί» με νερό έως ότου η λεκιθίνη διαχωριστεί από το έλαιο.
Έπειτα θα υποστεί λεύκανση σε μια ξηρή κατάσταση με υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Η σόγια πλέον κατά 98% είναι γενετικά τροποποιημένο προϊόν.
Βανιλλίνη
Η βανιλίνη είναι χημικά επεξεργασμένη σε ένα εργαστήριο, χρησιμοποιώντας πετρέλαιο και το 95% αποτελείται μόνο το άρωμα της βανίλιας, με σχεδόν μηδαμινό ίχνος της πραγματικής βανίλιας.
Όξινο γλουταμινικό νάτριο
Επίσης, περιέχει MSG ,το οποίο έχει επιβλαβή επίπεδα της εξιτο-τοξίνης και γλουταμινικού οξέος. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξιτο-τοξίνη οδηγεί σε πολλές νευρολογικές διαταραχές, όπως ημικρανίες και επιληπτικές κρίσεις. Εδώ και αν μιλάμε για δηλητήριο.
Οπότε η λύση; Εύκολη σπιτική nutella με πραγματικά φουντούκια
Επίσης η φίλη Anna Rokoudi προτείνει μία αρκετά καλή λύση: το ταχίνι με κακάο έχει πολύ καλή γεύση. Το δίνω στα δικά μου παιδιά τους λέω ότι είναι nutella!! και το τρώνε ευχάριστα χωρίς να καταλαβαίνουν τη διάφορα!
Πηγή: www.healthonlinecentral.net
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα
Πηγή: www.proionta-tis-fisis.com