Τα μωράκια αλλά και τα νήπια 2 ετών είναι αλήθεια πως δεν ξέρουν να φυσήξουν τη μυτούλα τους. Πολλές φορές η μύτη των παιδιών γεμίζει με βλέννες με αποτέλεσμα πολλές φορές να βουλώνει. Η γεμάτη μύτη μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και ταλαιπωρεί το μικρό παιδί ειδικά την ώρα του ύπνου, που δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Όταν η μύτη του μωρού σας είναι βουλωμένη η λύση είναι μία: πλύσεις της μύτης με φυσιολογικό ορό.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις αρρώστιες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος του παιδιού είναι να καθαρίζετε τακτικά και αποτελεσματικά τη μύτη του. Η μύτη του παιδιού επικοινωνεί άμεσα με το εσωτερικό αυτί, τα ιγμόρια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Όταν λοιπόν ένα μικρόβιο μπει στη μυτούλα του, εύκολα μπορεί να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μέρη και αντίστοιχα να προκαλέσει μία απλή ίωση ή και κάτι σοβαρότερο όπως είναι ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.
Εάν παρατηρήσετε ότι η μύτη του έχει βλέννες, τότε χρησιμοποιήστε έναν ρινικό αναπνευστήρα για να βγάλετε τις μύξες από τη μύτη του παιδιού σας. Συσκευή ρινικής απόφραξης μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο. Αγοράστε την και πάρτε και extra ανταλλακτικά που θα σας είναι χρήσιμα σε κάθε νέα εφαρμογή. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τη μύτη του με χαρτομάντιλο ή με το δάκτυλο σας, γιατί μπορεί να σπρώξετε τις βλέννες πιο μέσα ή να τραυματίσετε τη μύτη του παιδιού σας.
Αν η μύτη του είναι φραγμένη, χρησιμοποιήστε σταγόνες φυσιολογικού ορού, πριν εφαρμόσετε τη συσκευή ρινικής απόφραξης. Βάλτε από μισή ή μια έως δυο αμπούλες φυσιολογικού ορού (η ποσότητα εξαρτάται από την ηλικία του μωρού – νηπίου) που βρίσκεται στα πλαστικά μπουκαλάκια με τόση δύναμη, ώστε οι εκκρίσεις να παρασυρθούν προς τον ρινοφάρυγγα, να τις καταπιεί και από εκεί να τις βγάλει με τα κακά του. Το μωρό σας σίγουρα θα κλάψουν, άλλωστε σε κανέναν δεν του αρέσει να του βάζουν υγρό στη μύτη, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει.
Εάν παραμένει η μύτη του βουλωμένη χρησιμοποιήστε μία σύριγγα των 5 ml. Γεμίστε την με φυσιολογικό ορό από ένα μεγάλο μπουκάλι ενός λίτρου και χύστε το με πίεση μέσα σε κάθε ρουθούνι (εννοείται ότι αφαιρείτε τη βελόνα και κρατάτε μόνο το υπόλοιπο στέλεχος με το έμβολο). Φροντίστε μετά από μερικές χρήσεις να αντικαθιστάτε τη σύριγγα για να προστατεύετε το μωρό σας απ ό τα μικρόβια.
Σε περιπτώσεις που οι βλέννες είναι πολλές, παρατηρείτε ότι έχει μειωθεί η διάθεση του μωρού για φαγητό και υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν τα αυτάκια του, τότε ο παιδίατρός σας θα σας συστήσει να προμηθευτείτε σπρέι θαλασσινού νερού αποστειρωμένα. Βάζετε το ρύγχος στο ρουθούνι και πιέζετε το έμβολο. Μία συγκεκριμένη ποσότητα θαλασσινού νερού με συγκεκριμένη πίεση θα σπρώξει τις μύξες προς τα έξω και θα ανακουφίσει το μωρό σας από τη βουλωμένη μύτη. Αγοράστε ισότονο θαλασσινό σπρέυ για πολλές χρήσεις.
Τέλος, εάν το παιδί δυσκολεύεται στον ύπνο να ανασάνει μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι, όχι πολύ φουσκωτό, κάτω από το στρώμα στο κρεββάτι του, ώστε να δημιουργήσετε μια μικρή κλίση. Έτσι θα διευκολυνθεί πολύ στην αναπνοή του και θα έχει πιο εύκολο ύπνο.
γοβα στιλετο
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια