Close

Μπαμπά στα λέγαμε! Το παιδί παίρνει την εξυπνάδα του από τη μαμά!

Μπαμπά στα λέγαμε! Το παιδί παίρνει την εξυπνάδα του από τη μαμά!

Μια καινούργια έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που λένε τόσο καιρό πολλές μητέρες! Οτι το παιδί παίρνει την εξυπνάδα από αυτές.Οπότε, όπως φαίνεται οι μάνες ξέρουν καλύτερα.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Phycology  Spot νωρίτερα αυτό το μήνα, προσδιορίζει ότι η νοημοσύνη ενός παιδιού περνά από τη μητέρα στο παιδί, χάρη σε ένα μικρό γονίδιο γνωστό ως χρωμόσωμα Χ, στο οποίο υπάρχει ”ένα τεράστιο πακέτο” ευφυίας.Οι γυναίκες λοιπόν, φέρουν δύο χρωμοσώματα Χ,  οπότε είναι δύο φορές πιο πιθανό τα παιδιά να κληρονομήσουν αυτό το χαρακτηριστικό από τη μητέρα τους. Και αν το ίδιο γονίδιο κληρονομείται από τον μπαμπά, δεν έχει την ίδια ισχύ και απενεργοποιείται.

Αυτά τα  έξυπνα γονίδια AF συσσωρεύονται στον εγκεφαλικό φλοιό όπου οι γνωστικές λειτουργίες όπως η νοημοσύνη,η σκέψη,η γλώσσα και ο προγραμματισμός, αναπτύσσονται.

Δείτε ακόμη:12 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Πώς άραγε λέτε να επηρεάσουν αυτά τα νέα ευρήματα τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για την ευφυία  των γυναικών; Ας ελπίσουμε, ότι θα ανοίξει την πόρτα σε έναν νέο τρόπο σκέψης – ο οποίος θα συντρίψει όλα εκείνα τα αρχαϊκά σεξιστικά κλισέ οτι οι άνδρες είναι από τη φύση τους πιο έξυπνοι από τις γυναίκες.!

Όλοι οι μάνες έχουν την τάση να λένε οτι τα παιδιά είναι φτυστά αυτές. Και αν δεν λένε έτσι ,σίγουρα έχουμε ακούσει πολλές φορές οτι ” το κοριτσάκι μου πήρε τα μαλλιά του από μένα”’ ” αυτά τα ματάκια που έχει έχουν το ίδιο σχήμα με το δικό μου και χρώμα κτλ”. Εκτός αυτού κακά τα ψέματα οι μάνες επηρεάζουν και το συναισθηματικό κόσμο ενώ παιδιού και πολλές φορές, κλάματα,νεύρα είναι κληροδοτημένα από αυτές.

Αλλά τι γίνεται με την ικανότητά ενός παιδιού που είναι μόλις 3 χρονών να σκεφτεί έξυπνα και να απαντά ιδιόμορφα καθώς και την ικανότητα να μαθαίνει νέα καινούργια πράγματα και δύσκολες λέξεις και να τις θυμάται μόνο και μόνο ενώ τις έχει ακούσει μερικές φορές; Όταν είναι ενός ένα παιδί βγάζει ήχους και προσπαθεί  να συμπληρώσει μια πρόταση με τις λέξεις που έχει μάθει ή παλεύει αρκετά λεπτά για να τοποθετήσει τα τουβλάκια LEGO μαζί; Από που λοιπόν προέρχονται αυτά τα ταλέντα ενός παιδιού;

Δείτε ακόμη:Τι συμβαίνει στα μωρά όταν μας βλέπουν θυμωμένους; Το video που πρεπει να δουν ολοι οι γονεις

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα πιστεύουν οτι τα ταλέντα που έχει ένα τόσο μικρό παιδί τα έχει πάρει από το πατέρα του. Ξέρετε γιατί;;;;, επειδή υπάρχει η άποψη οτι οι άνδρες είναι «ανώτεροι» σε οτι αφορά την νοημοσύνη και «ειδικοί» στην επίλυση προβλημάτων και μπλα μπλα μπλα….

Και όμως, αυτή δεν είναι η μόνη μελέτη που έχει συσχετίσει τη νοημοσύνη ενός παιδιού με τη μαμά τους. Μια μελέτη του 1994 με επικεφαλής τη Δημόσια Μονάδα Επιστημών Υγείας του Ιατρικού Συμβουλίου Κοινωνικών Ερευνών στη Γλασκώβη, στη Σκωτία διαπίστωσε επίσης ότι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης νοημοσύνης ήταν στην πραγματικότητα το IQ της μητέρας . Οι αναλογίες της νοημοσύνης των νέων κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο κατά 15 μονάδες από τις μητέρες τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ίσως αυτά τα νέα ευρήματα θα βάλουν επιτέλους ένα τέλος σε όλες αυτές τις βλακώδεις  εκφράσεις”μπορεί να έχετε πάρει τα νεύρα από τη μάνα σας” , και εμείς θα αρχίσουμε επιτέλους να λέμε πράγματα όπως “παιδί μου είσαι τόσο έξυπνο!!!! ακριβώς όπως η μαμά σου!!. “Ή ακόμα καλύτερα, πρέπει να σταματήσουν επιτέλους να λένε οτι , οτι σχετίζεται με το συναισθηματικό κόσμο ενός παιδιού υπεύθυνη είναι η μάνα του.

Δείτε ακόμη:Παρτο απόφαση. Tελειοι γονείς ΔΕΝ υπάρχουν!

Οι μπαμπάδες πρέπει να αναλάβουν και αυτοί την ευθύνη για αυτό!. Χάρη στους μπαμπάδες, τα πατρικά γονίδια συγκεντρώνονται σε περιοχές του «συναισθηματικού εγκεφάλου» γνωστές ως  μεταιχμιακά συστήματα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση της επιβίωσης μας, και συμμετέχουν στις όχι και τόσο περίεργες λειτουργίες όπως αυτή του σεξ, του φαγητού, και της επιθετικότητας.

Οπότε όπως φαίνεται και οι δύο γονείς συμβάλουν αρκετά στη δημιουργία των παιδιών τους και στο συναισθηματικό κομμάτι και σε όλα.