Πως θα σταματήσουμε την μετάδοση των ιών και των ιώσεων στα παιδιά;
Ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης εξηγεί πως θα σταματήσουμε την μετάδοση των ιών και των ιώσεων
Κατά τους χειμερινούς μήνες οι ιοί και οι ιώσεις είναι ρουτίνα για κάθε γονιό. Τα παιδιά μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κολλούν το ένα το άλλο ιούς και ιώσεις της εποχής με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κι αυτά και οι γονείς. Η έξαρση του κορονοϊού θορύβησε τους γονείς ακόμη περισσότερο.
Παρόλα αυτά, είναι λογικό να ανησυχούμε, αφού όλη μας η έγνοια είναι τα παιδιά μας κι εμείς να είμαστε υγιείς. Πόσο εύκολο είναι όμως, να προστατεύσουμε τα παιδιά από τους ιούς και τις ιώσεις τον χειμώνα; Οι σχολικές τάξεις με τα πολλά παιδιά και τα κλειστά παράθυρα που δεν αερίζονται οι χώροι, επιβαρύνουν κατά πολύ την κατάσταση και τη μετάδοση των ιώσεων.
Το να μην στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο όταν είναι άρρωστα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση.
Ωστόσο πόσοι από τους γονείς έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση να κράτανε τα παιδιά τους σπίτι και να αποφεύγουν τυχόν μεταδόσεις στα υπόλοιπα παιδιά;
Μη ξεχνάμε όμως, ότι πολλές φορές ένα μικρόβιο δεν εκδηλώνει τα συμπτώματά του σε ένα παιδί, ενώ όταν το μεταδίδει στον συμμαθητή του, ο δεύτερος μπορεί να πέσει στο κρεβάτι με βαριά ίωση
Ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης με μια δημοσίευση μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook εξηγεί πως θα σταματήσουμε την μετάδοση των ιών και των ιώσεων στα παιδιά
Διαβάστε παρακάτω την δημοσίευση του παιδιάτρου Στέλιου Παπαβέντση που με λίγα και απλά λόγια εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε σαν γονείς, για να σταματήσουμε τη μετάδοση ιώσεων και ιών. Επίσης ο παιδίατρος επισημαίνει ότι πολλοί είναι οι γονείς που από φόβο μπροστά στην έξαρση του κοροναϊού πηγαίνουν στα νοσοκομεία να κάνουν το test διάγνωσης, ακόμη κι αν εκδηλώνουν απλά συμπτώματα γρίπης.
Ακολουθεί η ανάρτηση του παιδιάτρου Στέλιου Παπαβέντση:
Και όπως συμβαίνει και με τις γρίπες, έτσι και με τον νέο ιό, ΜΗΝ τρέχετε στα νοσοκομεία και στα ιδιωτικά κέντρα για να εξετάζετε την πιθανότητα κοροναιού με ακριβά τεστ και εξετάσεις, για μια απλή ρινίτιδα ή μύξα.
Ο πανικός, η υπερδιάγνωση, η ιατρικοποίηση και η πολυφαρμακία είναι γνωστά φαινόμενα ειδικά στην Ελλάδα.
Τι πρέπει να κάνει όποιος έχει ίωση
Ένα άτομο που είναι κλινικά υγιές ή έχει ελαφρά συμπτώματα ίωσης εφαρμόζει μέτρα υγιεινής, εφαρμόζει απομόνωση δεν πηγαίνει στην δουλειά άρρωστος ούτε τρέχει από την μια αναμονή νοσοκομείου ή ιδιωτικού ιατρείου στην άλλη ούτε στο παιδικό πάρτι που «δεν μπορεί» να αναβληθεί. Το πολύ ένα τηλ στο γιατρό του.
Μόνο άτομα με σημαντικά συμπτώματα ή επίμονα πρέπει να αναζητούν πλήρη κλινική εκτίμηση από κοντά, και μόνο άτομα με σοβαρά συμπτώματα πρέπει να απευθύνονται σε κλινικές και νοσοκομεία.
Μην μεταδίδετε τις ιώσεις κάνοντας του κεφαλιού σας
Αλλιώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιταχύνουμε το πάρτι της μετάδοσης των ιώσεων αυξάνοντας τον κίνδυνο να μολυνθούν αυτοί που μπορεί να έχουν πραγματικά πρόβλημα, όπως οι νοσηλευόμενοι και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Για άλλη μια φορά ας κάνουμε ως λαός τον κόπο την προσπάθεια να σκεφτόμαστε τους άλλους και το κοινωνικό σύνολο
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Μην πλένετε ποτέ τα ρούχα σας στους 40 βαθμούς- Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Ισχυροί σεισμοί 6,9 και 7,1 Ρίχτερ – Τσουνάμι έφθασε σε ακτές
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε