Μόλις γίνεσαι γονέας, κάπως έτσι λες και αντίο και στο συνεχόμενο οχτάωρο ύπνου. Με το μωρό να θέλει συνέχεια γάλα μέσα στο βράδυ κάπου θα δείτε οτι οι δυνάμεις σας θα αρχίσουν να σας εγκαταλείπουν. Και έπειτα έχετε να αναλογιστείτε αν το μωράκι σας κοιμάται καλά. Πώς θα ξέρετε οτι αυτό που κάνετε είναι το καλύτερο για αυτό; Το ξέρατε οτι οι ενέργειες σας τις πρώτες εβδομάδες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα κοιμάται;
Η ειδική ύπνου, Mandy Gurney, ιδρύτρια της Κλινικής Ύπνου Παιδιών Millpond, δήλωσε: «Από τότε που άρχισα να συμβουλεύω τους γονείς πριν από 15 χρόνια, έχω δει μια τεράστια αύξηση της ζήτησης βοήθειας από τους γονείς.
“Δεν είναι επειδή τα μωρά κοιμούνται λιγότερο, αλλά απλά επειδή οι γονείς δεν φοβούνται να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια και να δουν τα οφέλη που αυτή φέρνει.
“Με τόσες πολλές γυναίκες που επιστρέφουν στην εργασία σύντομα μετά τη γέννηση του μωρού τους, αυτές επιθυμούν τα μωρά τους να κοιμούνται καλύτερα, έτσι ώστε, με τη σειρά τους, και αυτές να κοιμούνται καλύτερα”.
Στην πορεία προς το The Baby Show στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, η Mandy μοιράστηκε τις κορυφαίες συμβουλές της για τους νέους γονείς.
1. Διδάξτε στο μωρό σας τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας
Το νεογέννητο μωρό σας θα περάσει κατά μέσο όρο 16 ώρες το 24 να κοιμάται . Το πρώτο βήμα είναι να διδάξετε στο μωρό σας τη σύνδεση ανάμεσα στο σκοτάδι και τον ύπνο και στο φως και επαγρύπνηση.
Μέσα σε 10 εβδομάδες, το μωρό σας θα είναι σε θέση να καταλάβει ότι πρέπει να κοιμάται περισσότερο τη νύχτα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βυθίστε το μωρό σας στη φασαρία της φυσιολογικής ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ταΐσματος αποφύγετε να δημιουργείτε ένταση στο μωρό.
Κρατήστε τη φωνή σας χαμηλή και να έχετε ελάχιστη επαφή με τα μάτια. Σε συνδυασμό με τα ωφέλιμα αποτελέσματα του σκοταδιού και της ησυχίας, αυτό τελικά θα βοηθήσει το μωρό σας να μάθει ότι η νύχτα είναι για ύπνο.
Δείτε ακόμη: Έρευνα: όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε ένα μωρό τόσο πιο έξυπνο γίνεται!
2. Χαρούμενος υπνάκος
Τα πολύ κουρασμένα μωρά είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουν, έτσι ο υπνάκος είναι πολύ σημαντικός και εσείς είναι ανάγκη να μάθετε να αναγνωρίζετε τα σήματα ύπνου που σας δίνει το μωρό σας.
Αυτά θα μπορούσαν να είναι ήσυχα ακόμα και, να τρίβουν τα μάτια τους, να χασμουριούνται ή να κλαίνε.
Απαντήστε σε αυτά τα σημάδια ύπνου αμέσως, τοποθετώντας τα στο καρότσι τους ή στη κούνια τους προκειμένου να πάρουν έναν υπνάκο.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα, εμφανίζεται συνήθως ένα μοτίβο ύπνου με τα μωρά να χρειάζονται ένα υπνάκο κάθε μισή ώρα μετά τον προηγούμενο χρόνο αφύπνισης τους.
Εάν βοηθάει, φυλάξτε ένα ημερολόγιο με την ώρα του φαγητού τους και το χρόνο του ύπνου τους, ώστε να εντοπίσετε ένα αναδυόμενο μοτίβο.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα, εμφανίζεται συνήθως ένα μοτίβο ύπνου με τα μωρά να χρειάζονται ένα υπνάκο κάθε μισή ώρα μετά τον προηγούμενο χρόνο αφύπνισης τους.
3. Να έχετε μια συνηθισμένη ρουτίνα ύπνου
Αυτό είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών ύπνου. Μια διαδοχή γεγονότων που τελειώνουν κάθε βράδυ που το μωρό αποκοιμιέται τους διδάσκει το απλό μήνυμα ότι είναι πλέον καιρός να κοιμηθούν.
4. Διαχωρίστε το γάλα από τον ύπνο
Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, το μωρό σας πιθανότατα θα χρειαστεί να φάει ακριβώς πριν πέσει για ύπνο, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να το ταΐσετε πριν το κάνετε μπάνιο, ώστε να γίνει λιγότερο εξαρτώμενο από το πιπίλισμα πριν κοιμηθεί.
5. Βάλτε το μωρό σας στην κούνια του όσο είναι ξύπνιο
Ενώ το να κουνάτε το μωρό μέσα σε ένα καρότσι ή στα χέρια σας, μπορεί να ηρεμήσει ένα μωρό που είναι πολύ αναστατωμένο για να κοιμηθεί, προσπαθήστε να μην το κάνετε συνήθεια.
Εάν το μωρό σας πρόκειται τελικά να μάθει πώς να κοιμάται τη νύχτα, πρέπει να γνωρίζει ότι θα βρίσκεται στο δικό του καρότσι ή βρεφική κούνια.
Στόχος να τοποθετήσετε το μωρό σας στην κούνια του λίγο πριν κοιμηθεί ώστε να συνηθίσει το χώρο.
Καθαροί ήχοι όπως του ραδιοφώνου, μπορεί να βοηθήσουν ένα μωρό να κοιμηθεί.
Με αυτόν τον τρόπο, εάν το μωρό ξυπνήσει τη νύχτα, δεν θα ανησυχήσει για το πού βρίσκεστε.
6. Βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί καλά τη νύχτα
Ο κύκλος του νυχτερινού ύπνου ενός νεογέννητου διαρκεί περίπου 60 λεπτά αλλά από τριών μηνών αυξάνεται στα 90 λεπτά.
Εάν θέλετε να διδάξετε το μωρό σας να κοιμάται καλά όλη τη νύχτα, είναι σημαντικό να τα μάθετε πως να επιστρέφουν στον ύπνο κάθε φορά που σηκώνονται στο τέλος κάθε κύκλου.
Εάν κατά την νυχτερινή περίοδο το μωρό σας απλώς γκρινιάζει, ελέγξτε για λίγο ότι είναι άνετα, και δεν πεινάει δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο ή οτι η πάνα του είναι καθαρή.
Εάν όλα είναι εντάξει, προσπαθήστε να το ενθαρρύνετε να ξανακάτσει στο κρεβάτι του χαϊδεύοντας ή χτυπώντας το ελαφρά, ή προσπαθήστε να γυρίσετε πλευρό στο μωράκι σας απαλά μέχρι αυτό να νιώσει άνετα.
Αν το χρειαστεί, βάλτε το στην αγκαλιά σας, αλλά τοποθετήστε το πίσω στο κρεβάτι του και παρηγορήστε το εκεί, μόλις αρχίσει να ηρεμεί και να νυστάζει.
Πηγή: mirror.co.ukΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές