Το παιδί δεν συμπαθεί τη νέα δασκάλα ή τον νέο δάσκαλο και φοβάστε ότι θα πέσουν οι επιδόσεις αλλά και η ψυχολογία του. Αυτοί οι 4 τρόποι θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι συμβαίνει και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.
Τα παιδιά όπως και οι μεγάλοι έχουν κριτήρια. Έχουν αντιπάθειες και συμπάθειες. Τί γίνεται όταν ένα παιδί δεν συμπαθήσει τη νέα δασκάλα ή τον νέο δάσκαλο; Η σχέση που έχει το παιδί με τον εκπαιδευτικό βοηθάει στις επιδόσεις του, στη συγκέντρωσή του αλλά και στην ψυχολογία του παιδιού.
Σαν γονείς τί μπορούμε να κάνουμε μπροστά σε αυτό το πρόβλημα; Αποφασίσαμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μοιραστούμε μαζί σας τέσσερις τρόπους που θα σας βοηθήσουν να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω:
Συζητήστε με το παιδί για το τι συμβαίνει
Καταρχάς με την έναρξη των μαθημάτων σαν γονείς οφείλεται να ρωτήσετε το παιδί πως περνάει μέχρι τώρα στο σχολείο, πως του φαίνεται τα μαθήματα, η νέα δασκάλα ή ο νέος δάσκαλος και αν ήρθε κάποιο παιδί στο σχολείο ή στην τάξη.
Αν λοιπόν καταλάβετε ότι το παιδί δεν συμπαθεί την δασκάλα ή τον δάσκαλο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε μαζί του το γιατί συμβαίνει αυτό. Έκανε κάτι άσχημο; Μιλάει άσχημα στο παιδί; Είναι αυστηρή; Αν καταλάβετε τι συμβαίνει, θα ξέρετε και πως να κινηθείτε.
Photo via: mamagers.gr
Μιλήστε μαζί για τα συναισθήματα του παιδιού και δώστε λύσεις
Αφού το παιδί σας πει γιατί δεν συμπαθεί την δασκάλα, εσείς θα πρέπει να ξέρετε πως νιώθει το παιδί με όλα αυτά. Πέφτει η ψυχολογία του; Αγχώνεται; Έχει νεύρα; Αφού αφήσετε το παιδί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, δείξτε κατανόηση και προσφέρετε λύσεις στο παιδί.
Για παράδειγμα αν το παιδί δεν έχει δίκιο, δικαιολογήστε τη δασκάλα. Προσπαθήστε να δώσετε λύσεις στο παιδί για να την γνωρίσει καλύτερα, όπως να μιλήσουν λίγο μετά το μάθημα. Ή αν η δασκάλα ή ο δάσκαλος κάνει κάτι το οποίο όντως δεν είναι σωστό βεβαιώστε το παιδί ότι θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να λυθεί το πρόβλημα.
Photo via: infokids.cy
Μιλήστε και με άλλες μαμάδες
Τόσο στην περίπτωση που το παιδί διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά της δασκάλας ή του δασκάλου, όσο και στην περίπτωση που το παιδί δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, εσείς θα πρέπει να επικοινωνήσετε και με άλλες μαμάδες.
Πρώτη φορά Γυμνάσιο: Όλοι οι τρόποι να βοηθήσεις το παιδί να προσαρμοστεί στο νέο σχολείο
Έτσι θα καταλάβετε αν και άλλα παιδιά έχουν παράπονα και γενικά τις εντυπώσεις τους και θα λάβετε όλες μαζί κάποια μέτρα. Στη συνέχεια μπορείτε να απευθυνθείτε στον διευθυντή αν πιστεύετε ότι υπάρχει λόγος.
Photo via: infokids.cy
Μιλήστε με τον ίδιο τον εκπαιδευτικό
Αν από τα λεγόμενα του παιδιού διαπιστώσετε ότι δεν ευθύνεται κάπου ο εκπαιδευτικός τότε πρέπει να μιλήσετε με τον εκπαιδευτικό. Να του εξηγήσετε ότι το δικό σας παιδί, θέλει μία ιδιαίτερη μεταχείριση. Να ξέρει ο εκπαιδευτικός ότι πρέπει να προσπαθήσει λίγο περισσότερο για να πλησιάσει το παιδί σας και να χτίσουν μία όμορφη σχέση.
Photo via: mothersblog.gr
Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα σχολείο στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρός σε τροχαίο μουσικός σε πασίγνωστο Ελληνικό Συγκρότημά
- Χριστούγεννα 2024: Πώς να μεταμορφώσεις το παλιό πράσινο δέντρο σε λευκό
- 5+1 Επιδόματα που θα δοθούν πριν τις γιορτές
- Προάγγελος της καταστροφής : Eμφανίστηκε το ψάρι των μεγάλων και καταστροφικών σεισμών
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 18/11/2024 ως 24/11/2024 για όλα τα ζώδια