Στην Ελλάδα, το να βαφτίζουμε τα παιδιά μας είναι από τις σημαντικότερες τελετές στον Χριστιανισμό! Με την τελετή της Βάφτισης, δίνουμε όνομα στο παιδί και το κάνουμε Χριστιανό Ορθόδοξο! Όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε τα σωστά έθιμα. “Πότε πρέπει να κάνω μπάνιο το μωρό μετά τη βάφτιση;” είναι μία ερώτηση που ακούγεται συχνά και πολλές μανούλες έχουν.
Οι νέες μανούλες, δεν είναι αρκετά ενημερωμένες στα θέματα της θρησκείας πολλές φορές. Ειδικά αν δεν έχεις άλλο παιδί και βαφτίζεις το μωρακι σου για πρώτη φορά, είναι λογικό μερικά πράγματα να μην τα γνωρίζεις ή να σου διαφεύγουν.
Δείτε ακόμα 10 ιδανικές εκκλησίες για τη βάπτιση του μωρού σας
Παρόλα αυτά, οι κανόνες που επιβάλλει η θρησκεία μας μετά τη βάπτιση είναι σημαντικοί, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τελετή της βάπτισης έχει πρωτίστως θρησκευτική σημασία. Οπότε, θα πρέπει να τηρηθούν κατά γραμμα, αφού πρώτα γνωρίσεις ποιοι είναι.
Πότε πρέπει να κάνω μπάνιο το μωρό μετά τη βάφτιση;
Παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά, πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο το παιδί μας, αφού βαπτιστεί καθώς επίσης και τι πρέπει να κάνουμε με τα νερά μετά το μπανάκι του. Είναι απλοί κανόνες με μεγάλη σημασία που αξίζει να τους διαβάσεις και πρέπει να τους τηρήσεις. Διαβάστε παρακάτω:
Σύμφωνα λοιπόν με την χριστιανική παράδοση, μετά την βάπτιση το μωρο πρέπει να μείνει με το λάδι και το μύρο για τρεις μέρες. Μετά το πέρας των τριών ημερών, η μαμά μπορεί να κάνει μπάνιο το παιδάκι της. Όμως, αν η νονά του παιδιού βρίσκεται κοντά, θα ήταν προτιμότερο το πρώτο μπάνιο του παιδιού, να το κάνει εκείνη.
Τώρα βεβαία θα αναρωτιέστε, πως μια μητέρα μπορεί να προσέξει την υγιεινή του βρέφους της, μέχρι να περάσουν οι τρεις ημέρες. Η Εκκλησία μας, συμβουλεύει τις μητέρες να χρησιμοποιούν μια νωπή πετσέτα, για να σκουπίζουν τυχόν βρομιές από το σώμα του παιδιού ή όταν αλλάζουμε την πάνα του.
Που πρέπει να ρίξω τα νερά;
Η διαδικασία του μπάνιου μετά το πέρας των τριών ημερών είναι απλή. Ωστόσο πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή σε έναν βασικό κανόνα. Σύμφωνα με την θρησκεία μας, δεν πρέπει το λάδι και το μύρο που θα φύγουν κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, να περάσουν στην αποχέτευση από τα σιφόνια.
Γι’ αυτόν τον λόγο, θα πρέπει η μητέρα να κάνει σιγά – σιγά μπάνιο το παιδάκι της, βάζοντας τα νερά που φεύγουν, σε λεκάνες. Το νερό που θα συγκεντρωθεί στις λεκάνες, μπορείτε να το ρίξετε σε μια θάλασσα ή σε ένα ποτάμι. Να το πάτε στην Εκκλησία ή να το ρίξετε στις ρίζες δέντρου, που δεν πατάει ανθρώπινο πόδι.
Δείτε ακόμα 8 φανταστικές μπομπονιέρες για βάπτιση που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!
Πάντως, το προτιμότερο σύμφωνα με την Εκκλησία, είναι το νερό αυτό να ριχθεί σε θάλασσες ή ποτάμια. Επειδή όμως δεν μένουμε όλοι σε παραθαλάσσιες περιοχές, δε θα υπάρξει πρόβλημα αν ακολουθήσετε τις εναλλακτικές πρακτικές.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή