9 ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες. Αυτές οι 9 ασυνήθιστες παραδόσεις θεωρούνται…πολύ φυσιολογικές σε άλλες χώρες και θα μάθουμε ποιες είναι.
Η κάθε χώρα έχει τον δικό της πολιτισμό και ο κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του παραδόσεις. Η παράδοση του να σφάζουμε αρνιά κάθε Πάσχα μπορεί να φανεί ακαταλαβίστικη σε πολλούς τουρίστες ενώ κι εκείνη με την σειρά τους έχουν εξίσου πολλές παραδόσεις που φαντάζουν ακαταλαβίστικες σε εμάς.
Στο σημερινό μας άρθρο αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές παραδόσεις από άλλους πολιτισμούς. Παραδόσεις που μπορεί σε εμάς να φαντάζουν ακαταλαβίστικες και ασυνήθιστες όμως για εκείνους είναι καθημερινότητα και άκρως φυσιολογικές. Διαβάστε παρακάτω:
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στην Ιαπωνία μετρούν τα δάχτυλα τους ενώ τα…κρύβουν.
Το πώς οι άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς μετρούν στα δάχτυλά τους είναι πολύ διαφορετικό. Ορισμένοι πολιτισμοί αρχίζουν να μετρούν από τον δείκτη, όπως στις ΗΠΑ και την Κίνα. Άλλοι μετρούν το νούμερο ένα από τον αντίχειρά τους όπως στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και μερικές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Δείτε ακόμα Το Google health μπορεί να δει πότε…ροχαλίζεις
Αλλά στην Ιαπωνία, είναι πολύ διαφορετικό. Αντί να σηκώσουν τα δάχτυλά τους, κρύβουν τα δάχτυλά τους για να δείξουν τον αριθμό και κρύβουν τον αντίχειρά τους για να μετρήσουν το 1.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στην Ινδονησία, είναι αρκετά συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται φύλλα μπανάνας ως πανάκια πιάτων κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
Τα φύλλα μπανάνας χρησιμοποιούνται στη μαγειρική εδώ και πολύ καιρό και αποτελούν μέρος της διατροφικής κουλτούρας και παράδοσης σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα, ένα πανάκι από φύλλα μπανάνας στην Ινδονησία χρησιμοποιείται συχνά για να καλύψει το πιάτο όταν σερβίρεται το φαγητό.
Σε αυτή την περίπτωση, το φύλλο μπανάνας κάνει κάτι περισσότερο από το να ομορφαίνει το πιάτο. Προστατεύει επίσης τα πιάτα από το να λερωθούν πολύ και βοηθά στη διαδικασία καθαρισμού. Έτσι οι κάτοικοι καταναλώνει λιγότερο νερό, κατά το πλύσιμό τους.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στην Αίγυπτο, δεν πρέπει να ζητάτε αλάτι.
Στην Αίγυπτο, θα μπορούσες να προσβάλεις κάποιον ζητώντας αλάτι. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα μήνυμα στον σεφ ότι το φαγητό του χρειάζεται περισσότερο καρύκευμα ή «ολοκλήρωση» από την πλευρά σας για να το κάνει εύγευστο για εσάς. Οι Αιγύπτιοι το θεωρούν προσβολή αφού υπονοεί ότι ο επισκέπτης αηδιάζει από το φαγητό.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στην Ινδία, οι παντρεμένες γυναίκες φορούν δαχτυλίδια στα δάχτυλα των ποδιών.
Οι βέρες συνήθως φοριούνται στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες δυτικές χώρες. Η ινδική παράδοση λέει ότι φοριέται στο δεξί χέρι επειδή το αριστερό θεωρείται βρώμικο.
Ωστόσο, οι παντρεμένες γυναίκες στην Ινδία φορούν κοσμήματα και όχι μόνο στα χέρια τους. Τα έβαλαν και στα πόδια. Οι Ινδουιστές έχουν μια παράδοση να χρησιμοποιούν ένα δαχτυλίδι στα δάχτυλα που ονομάζεται Bichiya. Τοποθετείται στο δεύτερο δάχτυλο και των δύο ποδιών.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στη Νότια Κορέα, ένα νεογέννητο μωρό θεωρείται ότι είναι ενός έτους.
Ένα μωρό από την Κορέα είναι ήδη ενός έτους όταν γεννιέται – όλοι γερνούν ενός έτους την 1η Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Έτσι, ένα νέο παιδί που γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου θα γίνει 2 ετών την 1η Ιανουαρίου, την επόμενη μέρα.
Ας πούμε ότι γεννηθήκατε το έτος 2000. Σημαίνει ότι είστε 19 ετών στον υπόλοιπο κόσμο αλλά 20 ετών στην Κορέα. Η προέλευση αυτού του συστήματος είναι άγνωστη. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες εξηγήσεις για αυτήν την περίεργη τεχνική μέτρησης ηλικίας.
Δείτε ακόμα 6 μυστικά του Φενγκ Σούι για να γεμίσει το πορτοφόλι σας με λεφτά
Σύμφωνα με μια υπόθεση, το ένα έτος που καταγράφηκε την ημέρα της γέννησης παραπέμπει στους 9 μήνες που πέρασαν στη μήτρα, στρογγυλοποιημένοι στο 12. Άλλες υποθέσεις δείχνουν ότι οι πρώτοι ασιατικοί πολιτισμοί δεν πίστευαν στην έννοια του αριθμού μηδέν.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στη Σουηδία, τα ψάρια που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ένα είδος διατροφής.
Το Surströmming που σημαίνει «ξινή ρέγγα» στα σουηδικά, είναι η ρέγγα της Βαλτικής Θάλασσας που έχει ζυμωθεί με λίγο αλάτι και τρώγεται στη Σουηδία τουλάχιστον από τον 16ο αιώνα.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στη Νορβηγία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν ειδικό κόφτη τυριού αντί για ένα μαχαίρι.
Όσον αφορά το τυρί, οι άνθρωποι στη Νορβηγία δεν μπερδεύονται. Αντίθετα, χρησιμοποιούν έναν κόφτη τυριών, που είναι ένα εργαλείο κουζίνας που χρησιμοποιείται συχνά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μαχαιριών για τυρί, αλλά ποια χρειάζεστε εξαρτάται από το τυρί που θέλετε να κόψετε.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στη Νέα Ζηλανδία, τα παπούτσια είναι προαιρετικά.
Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να φορούν παπούτσια όλη την ώρα σε αυτή τη χαλαρή χώρα. Τα παιδιά πηγαίνουν συχνά στο πάρκο ξυπόλητα, και μπορείτε ακόμη και να πηγαίνετε ξυπόλητοι σε καταστήματα και άλλους χώρους επιχειρήσεων. Οι άνθρωποι στο δρόμο συχνά δεν φορούν παπούτσια.
Ασυνήθιστες παραδόσεις που θεωρούνται φυσιολογικές σε άλλες χώρες: Στην Ισπανία, οι άνδρες πηδούν πάνω από νεογέννητα μωρά.
Στο Castrillo de Murcia, στα βόρεια της Ισπανίας, οι άνθρωποι ακολουθούν μια μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση: άνδρες ντυμένοι με πολύχρωμες στολές πηδούν πάνω από νεογέννητα μωρά σε μια γιορτή που ονομάζεται «El Salto del Colacho», με σκοπό να τα μυήσει σε τοπικές και θρησκευτικές πρακτικές.
All photos via: brightside.me
Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.