Εντάξει, αν έχεις υπάρξει φοιτητής ή φοιτήτρια, θα ξέρεις ότι σχεδόν κανείς από εμάς δεν έχει περάσει όλα τα μαθήματα χωρίς μερικά σκονάκια! Δεν έχει να κάνει με το πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου πλέον. Σαν φοιτητής ή φοιτήτρια, πολλές φορές τα party και η διασκέδαση ήταν προτεραιότητα.
Έτσι, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες έχουν κάνει αρκετές φορές στη ζωή τους σκονάκια. Είτε για να περάσουν ένα μάθημα που δεν είχαν πολύ διαβάσει αλλά είχαν γενικά την εικόνα (γέλια) , είτε επειδή ήθελαν τόσο πολύ να το περάσουν που τα σκονάκια ακόμη κι αν δεν τα χρειάστηκαν, τους έκαναν να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Οι καθηγητές φυσικά όταν κι αν τα αντιληφθούν τιμωρούν παραδειγματικά τους ζαβολιάρηδες των εξεταστικών, αφού τέτοιες πρακτικές δεν είναι δίκαιες. Στο ΑΠΘ όμως, φαίνεται πως η διεύθυνση πήρε την απόφαση να δει τα σκονάκια και τους δημιουργούς τους, άκρως χιουμοριστικά.
Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν τα σκονάκια των φοιτητών…διακοσμητικά κάδρα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και αυτή η πρωτοβουλία δεν άργησε να γίνει viral στο ελληνικό διαδίκτυο! Παρακάτω θα διαβάσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ξεκαρδιστικό γεγονός!
Διαβάστε παρακάτω:
Ως γνωστόν τα σκονάκια στο Πανεπιστήμιο είναι συχνό φαινόμενο. Μερικές φορές ανήκεις στους τυχερούς και ο καθηγητής δεν σε αντιλαμβάνεται ποτέ. Είναι όμως και μερικές φορές, που ο Ερμής είναι ανάδρομος και ο καθηγητής…σε πιάνει στα πράσα!
Εκτός από τις υπόλοιπες κυρώσεις που μπορεί να δεχτείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καθηγητές σου κατάσχουν τα σκονάκια σου. Όλοι πιστεύουμε, ότι τα κατασχεθέντα σκονάκια καταλήγουν στον κάδρο ανακύκλωσης, μετά την λήξη των εξετάσεων.
Φαίνεται όμως πως μερικοί από τους καθηγητές στο ΑΠΘ κατά βάθος θαυμάζουν την φαντασία και το πείσμα αυτών των σπουδαστών κι έτσι, τα κρατούν σουβενίρ. Αυτοί οι καθηγητές λοιπόν, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χιουμοριστικά.
Ο καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας λοιπόν μαζί με μερικούς άλλους συναδέλφους, αποφάσισαν να κρεμάσουν σε προθήκες τα σκονάκια των φοιτητών του ΑΠΘ για να υμνήσουν την φαντασία αυτών των παιδιών.
«Πριν από 10-12 χρόνια είχαμε συγκεντρώσει τα παλιού τύπου σκονάκια που ήταν ολόκληρα βιβλία σε σμικρύνσεις. Μάλιστα ήταν εντυπωσιακός ένας πάπυρος μήκους 2 μέτρων και πλάτους 4 εκατοστών το οποίο τύλιξε φοιτητής σε δυο ξυλάκια.
Ήταν όπως οι παλιές αριθμομηχανές. Ανοιγόκλεινε, ανεβοκατέβαινε και ήταν σε ρολό γραμμένο το χαρτάκι των λύσεων. Ήταν ένα εκπληκτικό σκονάκι, ένα έργο τέχνης μπορώ να σας πω» τονίζει.
Πολλοί από τους φοιτητές που χαζεύουν σήμερα, τον τότε πάπυρο – σκονάκι αναρωτιούνται για ποιον λόγο να μπει κάποιος σε τέτοιο κόπο, όταν ο χρόνος για να μάθει απέξω το κεφάλαιο που έκανε σκονάκι, θα ήταν πολύ λιγότερος, από τον χρόνο που σπαταλήθηκε για την δημιουργία του εξαρχής.
Η λίστα με τα σκονάκια μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός, αφού πολλοί φοιτητές δεν διστάζουν να παραδώσουν και τα δικά τους παλιά σκονάκια, έτσι ώστε να μπουν κι αυτά στο περιβόητο κάδρο!
Ο κύριος Μάρδας συμπληρώνει:
«Μου τηλεφώνησε μία κυρία, φοιτήτρια το 1963 και μου έστειλε τα δικά της σκονάκια που τα είχε από τότε κρατημένα. Ήταν σκονάκια μικρά, εκείνη την εποχή είχαν κάτι πάσο σε μια κόκκινη ζελατίνα, σαν δίφυλλη και τα έβαζε εκεί ανάμεσα, οπότε όποιος περνούσε και έβλεπε έλεγε εντάξει ένα πάσο είναι, δεν είναι τίποτε άλλο. Αλλά τελικά αυτό ήταν ένα σκονάκι που δεν το ανακάλυψε ποτέ κανείς»
Μάλιστα, ακόμη κι ένας συμφοιτητής του κυρίου Μάρδα, δεν δίστασε να του παρουσιάσει το δικό του υλικό από σκονάκια, που έκανε ο ίδιος σαν φοιτητής.
«Ήταν ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα σκονάκια με παραγράφους, με επικεφαλίδες, με κόκκινο, χωρισμένα σε κατηγορίες- σκονάκια υψηλής αισθητικής»
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή