Το ξέρατε ότι ο τρόπος που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας σε φωτογραφίες αλλά και στον καθρέφτη είναι διαφορετικός από την αληθινή μας εικόνα; Θα μάθετε τους λόγους!
Κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και τον βγάζουμε φωτογραφίες, για να δούμε αν είμαστε όμορφοι, αν πρέπει να αλλάξουμε κάτι στην εμφάνισή μας αλλά και για να προβάλλουμε τον εαυτό μας. Όμως στην πραγματικότητα η αληθινή μας εικόνα διαφέρει.
Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας μέσα από εικόνες ή καθρέφτες διαφέρει με την πραγματική μας εικόνα, που μόνο οι άλλοι μπορούν να δουν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Θα σας εξηγήσουμε σήμερα τους λόγους. Διαβάστε παρακάτω:
Οι καθρέφτες δεν θα δείξουν την αληθινή σας αντανάκλαση
Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, ποιον βλέπεις; Όχι το πρόσωπο που βλέπουν οι άλλοι, αφού η αντανάκλασή μας στον καθρέφτη αντιστρέφεται από τον εγκέφαλό μας. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι και το άτομο στον καθρέφτη σηκώνει το δεξί του χέρι.
Από τον τρόπο που ανοίγουμε τα μαλλιά μας μέχρι τον τρόπο που χαμογελάμε, τα πρόσωπά μας δεν είναι συμμετρικά. Η εικόνα που βλέπουμε κοιτώντας μας από τον καθρέφτη δεν είναι το πρόσωπο που δείχνουμε στον κόσμο.
Τα φίλτρα και οι γωνίες φωτογραφιών μπορούν να κάνουν την εμφάνισή σας διαφορετική
Οι έμπειροι φωτογράφοι λένε ότι η κάμερα συχνά παραμορφώνει την εμφάνισή μας και μπορεί να την αλλάξει είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο (όπως όταν βγάζουμε selfies).
Παραδόξως, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί όπως το Photoshop. Τα μάτια μας (με τη βοήθεια του εγκεφάλου μας) προσαρμόζονται αυτόματα στο σκοτάδι και τη φωτεινότητα.
Οι κάμερές μας δεν είναι τόσο εκπληκτικές, επειδή μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εστιάζουν στα τονισμένα σημεία ή τις σκιές, αλλά ποτέ και τα δύο ταυτόχρονα.
Δείτε ακόμα Ήταν νεκρή για 40 λεπτά μετά από ανακοπή καρδιάς και Επεζήσε – Με το στόμα ανοιχτό οι γιατροί
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια κάμερα δεν θα μπορέσει ποτέ να «δει» την αληθινή σας εμφάνιση και να την αντικατοπτρίσει όπως τα μάτια των άλλων ανθρώπων.
Τα μάτια μας «κόβουν» τις περιττές λεπτομέρειες κοιτάζοντας έναν άνθρωπο στην πραγματική ζωή και γι’ αυτό οι άνθρωποι γύρω μας μας βλέπουν με πιο λεπτομερή τρόπο, ενώ η εικόνα μας σε μια φωτογραφία αλλάζει από τις λεπτομέρειες που υπάρχουν στη φωτογραφία.
Και εξαιτίας αυτών των λεπτομερειών, οι φωτογραφίες μας μπορεί να φαίνονται μη κολακευτικές ακόμα κι αν είμαστε όμορφοι στην πραγματική ζωή.
Εξαρτάται από το πώς βλέπουν τον εαυτό τους και οι άλλοι
Μια πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι οι μη ελκυστικοί άνθρωποι υπερεκτίμησαν την ελκυστικότητά τους σε σύγκριση με αγνώστους. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι συνήθως αγνοούν τη φυσική τους γοητεία και την υποτιμούν.
Ένα άλλο γεγονός είναι ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι συγκρίνονται με άλλους ελκυστικούς ανθρώπους και οι μη ελκυστικοί άνθρωποι παίρνουν την αυτοεκτίμησή τους από μη ελκυστικά άτομα.
Έτσι, η όρασή μας για τον εαυτό μας μπορεί να επηρεαστεί από τους ανθρώπους γύρω μας, λόγω του τρόπου με τον οποίο συγκρίνουμε την εμφάνισή μας με αυτούς.
Συγκρίνετε τον εαυτό σας άδικα
Παρόλο που η σύγκριση μπορεί να είναι μια φυσική ώθηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλεί αυτοπεποίθηση και κίνητρο, σε άλλες, δεν μας βοηθά. Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου σημαίνει ότι παλεύεις με ανασφάλειες που μπορούν να σου δώσουν μια διαφορετική εικόνα της εμφάνισής σου ή της ζωής σου.
Ο φόβος μπορεί να θολώσει την αντίληψή σας
Ο φόβος μπορεί να εντείνει την αντίληψη. Το άγχος μπορεί να στοχεύσει τις ανασφάλειές σας και να τις αυξήσει. Για παράδειγμα, αν φοβάστε ότι αρχίζετε να εμφανίζετε ρυτίδες ακόμα κι αν είστε νέοι, πιθανότατα θα τις παρατηρήσετε όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη.
Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας
Οι εναλλαγές της διάθεσης, η έλλειψη ύπνου, η ορμονική ανισορροπία, η κακή διατροφή και άλλες ψυχικές και σωματικές αλλαγές ή καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν την αυτοαντίληψη σας. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη χαμηλή ενέργεια.
Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, πιθανότατα δεν χαμογελάτε και αυτό σημαίνει ότι σας λείπει το πάθος. Έτσι, επειδή οι άνθρωποι είναι σαν καθρέφτες και αντανακλούν αυτό που προβάλλουν, η εικόνα που θα βλέπετε, δεν θα είναι αντιπροσωπευτική του εαυτού σας.
Μπόνους: Μπορείτε να δείτε τον πραγματικό σας εαυτό με έναν «αληθινό καθρέφτη».
Αν είστε περίεργοι για το πώς φαίνεστε στους άλλους και θέλετε να δείτε τον εαυτό σας όπως οι άλλοι, χρειάζεστε έναν δεύτερο καθρέφτη για να αναιρέσετε το εφέ του πρώτου καθρέφτη και να αλλάξετε ξανά τις κατευθύνσεις.
Παραδόξως, αυτή η υπηρεσία προσφέρεται από ορισμένες εταιρείες και σας προτείνουν να δείτε τον εαυτό σας σε έναν αληθινό καθρέφτη. Κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1887, το True Mirror.
Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό 2 κατόπτρων, τοποθετημένων σε ορθή γωνία. Σχηματίζει μια απρόσκοπτη, τρισδιάστατη, μη ανεστραμμένη εικόνα.
Δείτε ακόμα Τραγουδίστρια παντρεύτηκε φάντασμα που μάλιστα της χάλασε τον μήνα του μέλιτος
Οι άνθρωποι που είχαν την ευκαιρία να κοιτάξουν τον εαυτό τους σε έναν αληθινό καθρέφτη είπαν ότι η εμπειρία τους ήταν: «Σαν να συναντώ τον εαυτό μου για πρώτη φορά». Αυτή ήταν η ριζική διαφορά στην εμφάνισή τους.
All photos via: brightside.me
Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος