Υπάρχουν μερικές περίεργες ερωτήσεις που βασανίζουν εδώ και πολλά χρόνια την ανθρωπότητα. Κανένας όμως δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για να μάθει τις απαντήσεις, διότι θεωρούμε ότι είναι ερωτήσεις που δεν…έχουν κάποια συγκεκριμένη απάντηση.
Παρόλα αυτά, καμία ερώτηση σε αυτόν τον κόσμο δεν έχει μείνει αναπάντητη. Απλώς. οι απαντήσεις τους δεν έβρισκαν την ίδια αναγνωρισιμότητα διότι δεν αφορούσαν δα και ζητήματα μεγάλης σημασίας.
Όπως και να ‘χει είναι περίεργες ερωτήσεις που πολλές φορές έχουν βασανίσει την παρέα, όμως φαίνεται πως σχεδόν κανείς δεν ήξερε να δώσει φως σε αυτά τα μυστήρια. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα φίλες και φίλοι; Σε αυτήν την ερώτηση ακόμη δεν έχουμε βρει την κατάλληλη απάντηση.
Παρόλα αυτά, ψάξαμε και βρήκαμε 12 άλλες περίεργες ερωτήσεις, που πολλοί από εμάς δεν γνώριζαν τις απαντήσεις τους. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το άρθρο θα σας αρέσει πολύ, αφού δίνει φως σε πολλά…μυστήρια της ζωής και της καθημερινότητας. Διαβάστε παρακάτω:
Ποιος μπορεί να ακουμπά στα μπράτσα του μεσαίου καθίσματος;
Μια περίεργη ερώτηση, για την οποία ακόμη κι εκείνοι που δουλεύουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπορεί και να μην γνωρίζουν την απάντηση. Παρόλα αυτά, την απαντήσαμε με βάση την κοινή λογική και τους τύπους ευγενείας.
Αυτός που κάθεται από την μεριά του παράθυρου λοιπόν, μπορεί σε ολόκληρο το ταξίδι να απολαμβάνει την θέα. Αυτός που κάθεται από την έξω πλευρά, έχει την δυνατότητα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, να χαζεύει τους υπόλοιπους επιβάτες και να απλώνετε με μεγαλύτερη ευκολία.
Ο μεσαίος λοιπόν, είναι ο περισσότερο αδικημένος αφού ούτε να δει με την άνεση του την θέα μπορεί ούτε να απλωθεί με την ίδια ευκολία. Οπότε τουλάχιστον δικαιούται να ακουμπάει τα χέρια του στα μπράτσα του καθίσματος.
Γιατί τα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών έχουν τόσο περίεργο πάτο;
Τα αναψυκτικά ως επί το πλείστον έχουν ανθρακικό. Έτσι, τα πλαστικά μπουκάλια που κατασκευάζονται για να τα αποθηκεύσουν θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξουν την δύναμη του ανθρακικού. Ο περίεργος πάτος τους λοιπόν, τα κάνει περισσότερο ανθεκτικά.
Επιπλέον, ακόμη και τα αναψυκτικά που είναι χωρίς ανθρακικό όπως είναι η μπλε πορτοκαλάδα, αποθηκεύονται σε μπουκάλια με…περίεργο πάτο. Γιατί; Μα γιατί τα αναψυκτικά πρέπει να πίνονται κρύα. Η αλλαγή της θερμοκρασίας σε πολλές περιπτώσεις αλλάζει και τον όγκο του υγρού. Αν λοιπόν τα μπουκάλια δεν είχαν τέτοιους πάτους, θα χαλούσαν εύκολα.
Γιατί οι μύγες δεν μπορούν να βρουν το ανοιχτό παράθυρο;
Οι μύγες είναι έντομα τα οποία έχουν πολύ έντονη την αίσθηση της όρασης. Βλέπουν δηλαδή με μεγάλη ακρίβεια το πρωί και το βράδυ. Οι μύγες λοιπόν, ψάχνουν απεγνωσμένα μια πηγή φωτός μέσα στο δωμάτιο. Τα παράθυρα μπορεί να είναι πηγή φωτός, όμως όταν είναι ανοιχτά φέρνουν αέρα από τον έξω χώρο.
Ο αέρας, κάνει τις μύγες να θέλουν να φύγουν γρήγορα από το σημείο οπότε ψάχνουν άλλη πηγή φωτός μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό το Καλοκαίρι, μπαίνουν εύκολα αλλά δεν…βγαίνουν με την ίδια ευκολία!
Γιατί ο πάγος γλιστράει;
Δεν γίνεται! Κάποια στιγμή, θα σας είχε γεννηθεί αυτή η απορία. Ο πάγος λοιπόν γλιστράει μόνο όταν περπατάτε πάνω του και είναι κοντά στο σημείο τήξης. Η ολίσθηση γίνεται διότι μερικά μόρια νερού δεν μπορούν να συνδεθούν με μερικά άλλα.
Γιατί γουργουρίζουν οι γάτες;
Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να νομίζουν ότι οι γάτες γουργουρίζουν όταν απολαμβάνουν τα χάδια σας, όμως αυτό δεν είναι δεδομένο. Πολλές φορές οι γάτες γουργουρίζουν όταν νιώθουν άρρωστες, αφού το γουργούρισμα τους έχει θεραπευτικές ιδιότητες στον οργανισμό τους.
Πολύ συχνά επίσης, μια γάτα μπορεί να γουργουρίζει επειδή νιώθει αμήχανα με έναν άνθρωπο ή αμήχανα σε ένα νέο περιβάλλον. Τέλος, αν η γάτα σας νιώσει ότι η ψυχολογία σας δεν είναι καλή, πολλές φορές ανεβαίνει πάνω σας και ξεκινάει να γουργουρίζει γιατί αντιλαμβάνεται την άσχημη ψυχολογία σαν ασθένεια και θέλει να σας “γιατρέψει” .
Ποιο είναι το πραγματικό χρώμα ενός καθρέφτη;
Ο καθρέφτης είναι κατασκευασμένος έτσι, ώστε να αντανακλά οτιδήποτε βρεθεί απέναντί του. Ο κάνονας λέει λοιπόν, ότι όταν όλα τα χρώματα αναμειχθούν θα παράξουν το χρώμα του λευκού. Με αυτή τη λογική λοιπόν, ο καθρέφτης είναι λευκός.
Γιατί οι βραδύποδες είναι τόσο αργοί;
Η διατροφή του βραδύποδα περιλαμβάνει μόνο τα φύλλα. Τα φύλλα λοιπόν δεν μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ενέργεια στο ζώο. Συμπεριλαμβανομένου ότι ο βραδύποδας καταναλώνει πολύ ενέργεια για να σκαρφαλώνει στα δέντρα, η φύση τον έκανε τόσο αργό για να μην καταναλώνει επιπλέον ενεργεία και στο περπάτημα.
Γιατί η κόλλα δεν κολλά στο σωληνάριο της;
Άλλη μία περίεργη ερώτηση που ίσως είχατε. Οι κόλλες κατασκευάζονται έχοντας ως διαλύτη τους το νερό. Κολλούν μόνο όταν βγουν από το σωληνάριο τους και συμπιεστούν σε κάποια επιφάνεια. Αυτό γίνεται, διότι όταν η κόλλα έρθει σε επαφή με το περιβάλλον, το νερό που εμπεριέχει εξατμίζεται και μένει μόνο η κολλώδες ουσία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε την κόλλα ανοιχτή.
Γιατί τα νυφικά είναι λευκά;
Τον 19ο αιώνα οι γυναίκες εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, φορούσαν φορέματα που θα μπορούσαν να ξανά φορέσουν και μετά τον γάμο τους. Μέσω των ταινιών του Hollywood ξεκίνησαν να έρχονται στη μόδα τα φανταχτερά λευκά νυφικά αλλά ακόμη και τότε, ήταν πλεονέκτημα μόνο των πλουσίων γυναικών.
Μετά τη δεκαετία του 1950 και η μεσαία τάξη ξεκίνησε να έχει πρόσβαση στα λευκά και πανέμορφα νυφικά. Έκτοτε, κυκλοφορεί η πεποίθηση ότι το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας αν και κάτι τέτοιο πλέον θεωρείται ξεπερασμένο. Ακόμη και σήμερα όμως, οι γυναίκες δεν φορούν αποκλειστικά λευκά νυφικά.
Η ζέβρα γεννιέται λευκή και αποκτά στη συνέχεια της μαύρες ρίγες ή το…αντίστροφο;
Πολλοί είχαν αυτή την περίεργη ερώτηση και φαίνεται πως οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν, ότι μια ζέβρα γεννιέται λευκή και οι μαύρες ρίγες διαμορφώνονται στην πορεία. Αυτό όμως, φαίνεται πως είναι λάθος. Στην πραγματικοτητα οι ζέβρες, γεννιούνται μαύρες και οι λευκές ρίγες είναι αυτές που διαμορφώνονται στη πορεία.
Γιατί ο χυμός πορτοκάλι έχει χάλια γεύση αν τον πιούμε μόλις πλύνουμε τα δόντια μας;
Η οδοντόκρεμα έχει την τάση να αφαιρεί την γλυκύτητα από την γεύση. Αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώσουμε οτιδήποτε αφού έχουμε πλύνει τα δόντια μας, για λίγη ώρα θα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε όλες τις υπόλοιπες γεύσεις του τροφίμου ή του ποτού πολύ πιο έντονες και την γλυκύτητα τους, όχι.
Έτσι, αν πιούμε καφέ θα νιώσουμε πολύ έντονα την καφεΐνη ή ενδεχομένως την γεύση του γάλακτος. Στον χυμό πορτοκάλι, μένει μόνο η ξινή του γεύση.
Γιατί ιδρώνουμε στις παλάμες όταν είμαστε αγχωμένοι;
Το άγχος, οδηγεί την καρδιά στο να χτυπά πιο δυνατά. Με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει η θερμοκρασία σε μερικά σημεία του σώματος και οι ιδρωτοποιοί αδένες ενεργοποιούνται με σκοπό να ελέγξουν την υψηλή θερμοκρασία. Οι παλάμες και τα πέλματα των ποδιών, είναι τα σημεία με τους περισσοτερους ιδρωτοποιούς αδένες.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη
Ειδήσεις σήμερα
- Σπύρος Μαρτίκας : Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τρομερούς πόνους
- Νέο επίδομα ανεργίας : Νέες αλλαγές – Ποιοι το χάνουν και ποιοι το δικαιούνται
- Γιώργος Τσατραφύλλιας : Σε αυτές τις πόλεις το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει το μισό μέτρο
- Μην φορτίζετε ποτέ το κινητό σας στο 100%- Αυτός είναι ο λόγος
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια