Η δολοφόνος του Λονδίνου: Η υπηρέτρια που σκότωσε το αφεντικό της . Αυτή η υπηρέτρια σκότωσε την αφεντικίνα της και έθαψε το κρανίο της στην αγαπημένη της παμπ. Η συνταρακτική ιστορία της υπηρέτριας που σκότωσε την αφεντικίνα της και έθαψε το κρανίο της στην παμπ που έπινε.
Στο παρελθόν είχαν καταγραφεί συγκλονιστικά εγκλήματα παρόλο που λανθασμένα πιστεύουμε ότι αυτά γίνονται μόνο στο σήμερα. Για παράδειγμα πριν από αρκετά χρόνια μία υπηρέτρια δεν δίστασε να σκοτώσει και να κατακρεουργήσει το άψυχο σώμα της αφεντικίνας της, θάβοντας το κεφάλι της στην αγαπημένη της παμπ.
Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθουμε τα πάντα γύρω από ένα από τα φρικιαστικότερα εγκλήματα του κόσμου που για τα δεδομένα της εποχής είχε συνταράξει όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Διαβάστε παρακάτω:
Αυτή η υπηρέτρια σκότωσε την αφεντικίνα της και έθαψε το κρανίο της στην αγαπημένη της παμπ
Ήταν τέλη του 19ου αιώνα όταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα ήρθε να συνταράξει την τοπική κοινωνία Ρίτσμοντ στο Λονδίνο και την Βικτωριανή Αγγλία. Μία Ιρλανδή κοπέλα η Κέιτ Γουέμπστερ σκότωσε, κατακρεούργησε και έθαψε το κεφάλι της αφεντικίνας της Τζούλια Μάρθα Τόμας, σε παμπ επειδή την ενημέρωσε πως θα απολυθεί.
Η ιστορία της Κέιτ Γουέμπστερ
Η Κέιτ Γουέμπστερ γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια και πριν πιάσει δουλειά στην Τόμας δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο. Οι γονείς της έμεναν μακριά από κάθε είδους εγκληματική πράξη όμως η Κέιτ από μικρή είχε μία έφεση στις κλοπές.
Συγκεκριμένα σε ηλικία 15 ετών φυλακίστηκε στο Γουέξφορντ της Ιρλανδίας. Αποφυλακίστηκε όμως συνέχισε να κλέβει μέχρι που μάζεψε αρκετά χρήματα για να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ. Και στο Λίβερπουλ συνέχισε την εγκληματική της δραστηριότητα όπου φυλακίστηκε και πάλι τέσσερα χρόνια.
Αφού αφέθηκε ελεύθερη αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο. Στην αρχή εργάστηκε στο Λονδίνο ως καθαρίστρια όμως το εισόδημά της ήταν τόσο μικρό που δεν μπορούσε να την συντηρήσει. Τον Μάη του 1875 η Κέιτ καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης για 36 κλοπές.
Δείτε ακόμα Η τραγωδία της Νέας Σμύρνης: Ο εραστής που σκότωσε τα δύο παιδιά της συντρόφου του
Το πατρικό της επίθετο ήταν το Λόουερ όμως η Κέιτ είχε πολλά ψευδώνυμα. Ισχυριζόταν ότι το Γουέμπστερ είναι το επίθετο του άντρα της, καπετάνιος στο επάγγελμα όπου έκανε και τέσσερα παιδιά μαζί του.
Ισχυριζόταν ότι ο άντρας της και τα παιδιά της πέθαναν. Όμως η Κέιτ δεν αγαπούσε στην αλήθεια κι έτσι μέχρι και σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος στο αν αυτή η ιστορία ισχύει.
Το χρονικό του εγκλήματος
Στις 29 Ιανουαρίου του 1879 η Κέιτ ξεκινάει να εργάζεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Τζούλια Μάρθα Τόμας. Η Τζούλια ήταν χήρα από δύο γάμους και όλοι στην γειτονιά έλεγαν πως είναι μία γυναίκα με εκκεντρικό στιλ αλλά πολύ δύσκολη και δύστροπη εργοδότρια.
Μάλιστα δεν είχε καταφέρει να κρατήσει καμία υπηρέτρια υπό την δούλεψή της για πολύ καιρό. Η Τζούλια δεν είχε κάνει έρευνα για το παρελθόν της Κέιτ πριν την προσλάβει όμως από τις πρώτες κιόλας μέρες οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές.
Αργότερα η Κέιτ θα υποστηρίξει πως ενώ στην αρχή νόμιζε πως η Τζούλια θα είναι μία γλυκιά ηλικιωμένη γυναίκα, εν τέλει της έκανε την ζωή δύσκολη στην δουλειά αφού περίμενε να τελειώσει η Κέιτ τις δουλειές του σπιτιού και μετά πήγαινε και της έκανε υποδείξεις για σημεία που δεν καθάρισε σωστά έτσι ώστε να τα ξανά καθαρίσει.
Δείτε ακόμα «Cut!, φωνάξτε κάποιος cut»: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη μεγαλύτερη τραγωδία σε γυρίσματα ταινίας
Μπορεί η Κέιτ να εργαζόταν στο σπίτι της Τζούλια μόνο για ένα μήνα, όμως από τον πρώτο μήνα ξεκίνησε να περνάει περισσότερο χρόνο από την ζωή της σε μία τοπική παμπ παρά στο σπίτι της Τζούλια, κάνοντας δουλειές. Έτσι η Κέιτ έλαβε μία ειδοποίηση από την Τζούλια ότι θα απολυθεί.
Η δολοφονία που συγκλόνισε την Βικτωριανή Αγγλία
Η Κέιτ κατάφερε να πείσει την Τζούλια να την κρατήσει στη δουλειά μέχρι τις 2 Μαρτίου. Έτσι μία Κυριακή που η Τζούλια γύρισε από την εκκλησία η Κέιτ την πέταξε από τις σκάλες και στην συνέχεια την στραγγάλισε. Τεμάχισε το άψυχο σώμα της Τζούλια και έβρασε τα οστά της σε ένα πλυντήριο για να τα εξαφανίσει.
Ό,τι απέμεινε από το σώμα της Τζούλια εκτός από ένα πόδι και το κεφάλι, το πέταξε στον ποταμό Τάμεση. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Κέιτ έμεινε στο σπίτι της Τζούλια φορώντας τα ρούχα της και παριστάνοντας πως είναι η Τζούλια σε εμπόρους.
Λέγεται – αν και δεν εξακριβώθηκε ποτέ – ότι η Κέιτ πρόσφερε μαγειρεμένο λίπος του σώματος της Τζούλια σε παιδιά και γείτονες. Όταν αποκαλύφθηκε η πλαστοπροσωπία η Κέιτ έφυγε για το σπίτι ενός θείου της, στην Ιρλανδία.
Η σύλληψη
Στις 29 Μαρτίου του 1879 η Κέιτ συνελήφθη και οδηγείται στο Λονδίνο για να δικαστεί. Η δίκη ξεκίνησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους και είχε προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον απλό κόσμο όσο και για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πλήθος κόσμου συγκεντρωνόταν στο δικαστήριο τόσο μέσα όσο και έξω από τις δικαστικές αίθουσες. Στην αρχή η Κέιτ δήλωνε πως είναι αθώα και προσπαθούσε να εμπλέξει άλλα πρόσωπα στο έγκλημα. Μετά από έξι μέρες δίκης όμως η Κέιτ καταδικάστηκε σε θάνατο διά απαγχονισμού.
Παραδέχτηκε την ενοχή της λίγο πριν την εκτέλεσή της, στις 29 Ιουλίου του 1879. Μάλιστα Ιρλανδική εφημερίδα της εποχής χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έγκλημα ως το πιο φρικιαστικό έγκλημα των τελευταίων χρόνων.
131 χρόνια, ήρθε στο φως μία συγκλονιστική αποκάλυψη
Το 2009 ένας διάσημος Βρετανός φυσιοδίφης και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ αποφάσισε να αγοράσει το μέρος που ήταν χτισμένη η αγαπημένη παμπ της Κέιτ με σκοπό να επεκτείνει τον πίσω κήπο του σπιτιού του.
Ένα χρόνο μετά, πραγματοποιούνταν εκσκαφές στο μέρος και ανακαλύφθηκε ένα κρανίο. Μετά από λεπτομερή εξέταση τον Ιούλιο του 2011 η ιατροδικαστής Άλισον Τόμσον αποφάνθηκε ότι το κρανίο άνηκε στην Τζούλια Μάρθα Τόμας.
All photos via: en.wikipedia.org
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.