«Δίνω όλη μου την περιουσία για να σώσετε τον γιο μου» είχε πει ο Αριστοτέλης Ωνάσης στους τρεις Αμερικανούς νευροχειρουργούς που έφερε μαζί του από τις ΗΠΑ, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο γιος του, Αλέξανδρος, είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αεροπλάνο. Μαζί τους και ο Άγγλος νευροχειρουργός Ρίτσαρντσον που είχε μεταφερθεί εσπευσμένα από το Λονδίνο. Δυστυχώς, όμως, χωρίς επιτυχία.
Δείτε ακόμα Χριστίνα Ωνάση: Το προσωπικό της δράμα, τα λάθη, τα πάθη και το τέλος…
Σαν σήμερα το 1973 ο μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 25 ετών και 44 χρόνια μετά ο θάνατος του παραμένει μυστήριο. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν πεπεισμένος πως ο θάνατος του γιου του δεν οφείλονταν σε τυχαίο γεγονός, αλλά επρόκειτο για δολοφονία. Γι’ αυτό άλλωστε και επικήρυξε τους δολοφόνους του με 1.000.000 δολάρια, αμοιβή η οποία παραμένει σε ισχύ έως σήμερα.
Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948 από τον γάμο του έλληνα κροίσου με την πρώτη του γυναίκα Αθηνά (Τίνα) Λιβανού. Από τον ίδιο γάμο γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα η Χριστίνα Ωνάση. Πάθος του, η ταχύτητα και τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα και μεγάλος του έρωτας η κατά 16 χρόνια μεγαλύτερή του Φιόνα Κάμπελ – Τίσεν, μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία και πασίγνωστη κοσμική των ευρωπαϊκών σαλονιών. Ο πατέρας του ποτέ δεν ενέκρινε αυτή τη σχέση και προσπάθησε με κάθε μέσο να τη διαλύσει.
Ο Αρίστος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Αλέξανδρο και από μικρό τον έπαιρνε συχνά μαζί του στις δουλειές για να τον «ψήσει» και να τον βάλει από νωρίς στις επιχειρήσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Αλέξανδρος είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Η μοιραία μέρα για τον νεαρό Ωνάση υπήρξε η Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ήταν μόλις 25 ετών.
Στη μνήμη του μοναχογιού του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνέστησε το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» με έδρα το Βαντούζ του Λιχτενστάιν και κεντρικά γραφεία στην Αθήνα. Από τα κέρδη της οικονομικής αυτοκρατορίας Ωνάση, το ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες και χρηματοδοτεί διάφορα έργα κοινωφελούς χαρακτήρα.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ τον θάνατο του Αλέξανδρου πέθανε δύο χρόνια μετά, χωρίς να γνωρίζει ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον γιο του. Οι «θεωρίες συνωμοσίες» ήταν πολλές. Κάποιοι υποστήριξαν πως ήταν η CIA, άλλοι μίλησαν για την δικτατορία κι άλλοι για τον Νιάρχο. Το ποιος προκάλεσε όμως το θανατηφόρο δυστύχημα παραμένει ακόμα άγνωστο. Το βέβαιο είναι πως δεν επρόκειτο για τυχαίο ατύχημα. Ο Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του γιου του, όπως υποστήριζε, με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη που ισχύει μέχρι σήμερα.
Το είδαμε στο apithano.gr
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα
Πηγή: www.koolnews.grΕιδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη