Οι γιατροί του Royal Preston Hospital στο Λάνκασιρ της βορειοδυτικής Αγγλίας έστειλαν άρον-άρον για εξετάσεις έναν ασθενή που υποπτεύονταν ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο των πνευμόνων.
Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν διαπίστωσαν ότι ο όγκος ήταν ένα μικρός πλαστικός κώνος Playmobil που είχε σφηνωθεί στον πνεύμονα του.
Ο 47χρονος είχε καταπιεί το παιχνίδι όταν ήταν παιδί. Του είχαν χαρίσει οι γονείς του ένα σετ του παιχνιδιού στα έβδομα γενέθλιά του.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, μέχρι που άρχισε να βήχει δυνατά, να βγάζει φλέματα και να νιώθει έντονη αδιαθεσία.
Ειδικοί λένε ότι ουδέποτε στο παρελθόν ένα αντικείμενο δεν είχε παραμείνει επί τόσο διάστημα κρυμμένο στον οργανισμό ενός ασθενούς.
Το παιχνίδι αφαιρέθηκε τελικά στο χειρουργείο, όπως σημειώνει σχετικά το iefimerida.gr.
Δείτε επίσης: Απίστευτο! Σε 10 χρόνια τα αεροπλάνα δεν θα έχουν παράθυρα και θα προσφέρουν πανοραμική θέα στους επιβάτες
Πρόκειται για μια ασυνήθιστη στα ιατρικά χρονικά περίπτωση για ενήλικες, που περιγράφεται ως «ξένο σώμα τραχειοβρογχικού δέντρου». Ωστόσο είναι συνηθισμένη σε παιδιά.
Όπως ανέφερε το BMJ Case Reports οι γιατροί όταν είδαν τις ακτινογραφίες θεώρησαν ότι ο όγκος που διακρινόταν στον πνεύμονα του 47χρονου ήταν καρκίνος, μέχρι που έμαθαν την αλήθεια.
Μετά την αφαίρεση του αντικειμένου με βρογχοσκόπηση ο ασθενής ανέφερε ότι όταν ήταν μικρός έπαιζε και συχνά κατάπινε μικρά κομμάτια από Playmobil. Τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση ο βήχας του εξαφανίστηκε κι έχει σχεδόν αναρρώσει πλήρως.
Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι σχολικοί κανόνες σε όλο τον κόσμο
Πηγή: madata.grΕιδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια