Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος που δουλεύει στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη,είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτόν τον τόπο.
Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Cyprien ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες. Ο ίδιος και μια ομάδα άλλων ερευνητών ζουν στα βάθη της Ανταρκτικής όπου ακόμα και τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Δείτε ακόμα: 4+1 “Περίεργα” πράγματα που δεν ήξερες για τα ζώδια!
«9 μήνες τον χρόνο κατά την διάρκεια του χειμώνα κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει. Είναι τόσο κρύο που τα οχήματα δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προς το παρόν είμαστε 13 άνθρωποι εδώ: τεχνικοί, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός», ανέφερε ο Cyprien.
Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να νιώθουν ότι ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. «Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη με θερμοκρασίες κάτω από -80 ° C το χειμώνα. Είδαμε τον ήλιο τον Αύγουστο και πριν από αυτό είχαμε 3 μήνες να τον δούμε. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός», πρόσθεσε.
Η δουλειά του Cyprien και των συναδέλφων του είναι πολύ σημαντική γιατί ρίχνει φως στο πως άλλαξε το κλίμα στο παρελθόν και δίνει μια εικόνα για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο μέλλον.
Κάποια στιγμή ο Cyprien αποφάσισε να πάει να μαγειρέψει έξω και ευτυχώς μοιράστηκε τις φωτογραφίες με τα αποτελέσματα με τον κόσμο.
Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος που δουλεύει στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική.
Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Cyprien ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες.
Raclette à #ConcordiaStation.
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux.
© #PNRA – @ItaliAntartide / #IPEV / @esa@ItaliAntartide#DC14 #Antarctique pic.twitter.com/WdC4nj0dDg— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 7 Οκτωβρίου 2018
Για να διασκεδάσει αποφάσισε να πάει μαγειρέψει έξω διάφορα φαγητά και να μοιραστεί τις φωτογραφίες με τον κόσμο.
Les températures sont remontées au-dessus des -70°C, mais il fait encore un peu frais pour manger dehors…
Crédits : Carmen Possnig et Cyprien Verseux, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/Qe57XzDTV5
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 1 Οκτωβρίου 2018
Οι φωτογραφίες φαίνεται να αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας αλλά στην ουσία δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.
Spiegeleier nach Art des Hauses in #ConcordiaStation.
Foto von @CyprienVerseux und Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #Antarktis #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/WxkuzHZxMD
— Carmen Possnig (@CPossnig) 3 Οκτωβρίου 2018
Yπέροχα αυγά!
Tentative (ratée) d’œufs brouillés à #ConcordiaStation.
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide) / #IPEV / @esa#Antarctique #DC14 pic.twitter.com/eJbBhKEz40
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 3 Οκτωβρίου 2018
«Στο πιο κρύο μέρος της γης η θερμοκρασία φτάνει κάτω από -80°C το χειμώνα.»
Un petit déjeuner équilibré, sur le toit de #ConcordiaStation
Crédits : Cyprien Verseux et Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/AvWiUBtGo4
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 2 Οκτωβρίου 2018
«Είδαμε τον ήλιο τον Αύγουστο και πριν από αυτό είχαμε 3 μήνες να τον δούμε. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός.»
Je m’en doutais, que déjeuner sur le toit n’était pas une bonne idée.
Photo par Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV#ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/67Y0aWEDSI
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 1 Οκτωβρίου 2018
«Μας τέλειωσε το φρέσκο φαγητό νωρίς τον χειμώνα αφού δεν είχαμε ανεφοδιαστεί από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Νοέμβριο. Οπότε, τρώμε κυρίως κατεψυγμένα τρόφιμα.»
Nutellart, ou : même le goûter n’est pas évident à prendre sur le toit de #ConcordiaStation.
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide)/#IPEV/@esa#Antarctique #DC14 @NutellaFR pic.twitter.com/QB5xt1Avo5
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 4 Οκτωβρίου 2018
«Προς το παρόν είμαστε 13 άνθρωποι εδώ: τεχνικοί, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός.»
Δείτε ακόμα: Αυτοί είναι οι περίεργοι κανόνες της Emirates για τις αεροσυνοδούς της
«Παρά την άγονη γη ο σταθμός Κονκόρντια είναι πολύ επιθυμητός από πολλούς επιστήμονες από διαφορετικά πεδία.»
«Τον χρησιμοποιούμε για να μελετήσουμε την ανθρώπινη προσαρμογή σε συνθήκες που ενδεχομένως θα μοιάζουν με αυτές που θα υπάρχουν σε βάσεις στον Άρη ή την Σελήνη.»
«Επίσης, χάρη σε αυτόν τον σταθμό γνωρίζουμε ότι τα αέρια από το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ήταν ποτέ πιο υψηλά τα τελευταία 800 χρόνια.»
Πηγή: tilestwra
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024