H πολυσχιδής προσωπικότητα θεάτρου και κινηματογράφου που έβρισκαν οι γυναίκες ακαταμάχητο και έγινε διάσημος χωρίς να παίξει ούτε λεπτό
Η βίλα με την πλούσια βιβλιοθήκη, στην οποία τρύπωνε η Τζένη Καρέζη –ως κόρη του Σκούταρη– στην ταινία «Τζένη Τζένη», ανήκει πλέον στην εφοπλιστική οικογένεια Ευσταθίου.
Το πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο των Σπετσών, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Η οικογένεια Ευσταθίου δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας έχοντας στην κατοχή της δυο μεγάλες εταιρείες και στόλο με 8 φορτηγά πλοία.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται μιας και ο εφοπλιστής Κασσανδρής (Λάμπρος Κωνσταντάρας) στην ταινία, είχε 26 καράβια. Μάλιστα προόριζε τον ανηψιό του, Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης) για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Δείτε επίσης : Το απόλυτο θηλυκό του Ελληνικού κινηματογράφου που έζησε μια ζωή με έρωτες πάθη και επιτυχία: Η θυελλώδης σχέση με τον Κώστα Βουτσά και η μεγάλη αντιζηλία με την Σοφία Βέμπο
Πρόκειται για την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, αλλά και για το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Νόρας Βαλσάμη, σε ρόλο τραγουδίστριας, ντουμπλαρισμένη από την φωνή της Καίτης Χωματά.
Το ακίνητο των 500 τ.μ. όπου γυρίστηκε η ταινία, ως κατοικία της οικογένειας Κασσανδρή διαθέτει μεταξύ άλλων τεράστια βιβλιοθήκη και 5 υπνοδωμάτια .
Έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Καρέζη στον κινηματογράφο. Προβλήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1966 και έκοψε 587. 323 εισιτήρια σύμφωνα με το in.gr .
Εσείς γνωρίζετε ποιος είναι ο Γκόρτσος;
Ο Σκούταρης που είχε «όλο το χωριό να» – στο χέρι- πριν κάνει γαμπρό του τον Μαντά, ήταν με το μέρος του Θρασύβουλου Γκόρτσου.
«Η μαγκούρα στη Βουλή», φώναζαν οι νησιώτες με μπροστάρη τον Παπαγιαννόπουλο που κουνούσε ρυθμικά τη δική του μαγκούρα.
«Ψηφίστε Γκόρτσο, το παιδί του λαού», φώναζε και τους επέβαλλε να ρίξουν «δαγκωτό», άσχετα με το αν μετά πήγε με το μέρος του Μαντά και αναρωτιόταν «Α, ρε καημένε Γκόρτσο, τι όνειρο να έβλεπες χθες βράδυ;»
Ο Νικήτας Πλατής επιλέχθηκε ως Θρασύβουλος Γκόρτσος!
Μέσα στην ταινία δεν εμφανίστηκε ηθοποιός υποδυόμενος τον Γκόρτσο. Τι γινόταν όμως με τις αφίσες;
Εκεί οι λίγο πιο παρατηρητικοί, μπορούσαν να δουν ξεκάθαρα ότι ο Θρασύβουλος Γκόρτσος δεν ήταν άλλος από τον ηθοποιό Νικήτα Πλατή!
Λίγα λόγια για τον Νικήτα Πλατή
Ο Νικήτας Πλατής ξεκίνησε ως επιθεωρησιογράφος και ηθοποιός σε περιοδεύοντες θιάσους (μπουλούκια) και σε σχετικά μεγάλη ηλικία εξελίχτηκε σε έναν από τους πιο γνωστούς δευτερο-τριτορολίστες του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου.
Δείτε επίσης : Ο Αντωνάκης του Ελληνικού κινηματογράφου και της καρδιάς μας : Η σχιζοφρενής γιαγιά που τον μεγάλωσε, η κρυφή ζωή, και η μάχη με το τζόγο
Ο Νικήτας Πλατής γεννήθηκε το 1912 στην Αμοργό και ήταν γιος του δασκάλου Μάρκου Πλατή. Έχοντας εγκατασταθεί στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή από το θέατρο ως επιθεωρησιογράφος και στη συνέχεια ως ηθοποιός σε «μπουλούκια» και σε μικρούς θιάσους της αθηναϊκής περιφέρειας.
Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι διάφορων επιθεωρησιακών σκετς που είχε γράψει στις περιηγήσεις του ανά την ελληνική επαρχία, όπου φαινόταν η προσπάθεια των τότε περιπλανόμενων θιάσων να είναι αρεστοί και αγαπητοί παντού: «Αγρινιώτισσα», «Καλησπέρα, Γιάννενα», «Γεια σου, Πύργο», «Μπράβο, Αμαλιάδα» κ.ά.
Από τους πιο γνωστούς δευτερορολίστες του ελληνικού κινηματογράφου
Ο Νικήτας Πλατής έπαιξε σχεδόν σε κάθε θεατρικό είδος, από κωμωδία και δράμα έως μουσική κωμωδία και επιθεώρηση. Συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Κυριάκος Μαυρέας, ο Μίμης Κοκκίνης, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Μίμης Φωτόπουλος, η Κατερίνα Ανδρεάδη (Κυρία Κατερίνα). Στις αρχές του ’50 είχε θίασο με τη θρυλική Ζωζώ Νταλμάς.
Το 1958, σε ηλικία 46 ετών, πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο με ένα μικρό ρόλο στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κυρά μας η μαμμή». Από εκεί και για τα επόμενα 20 χρόνια, έγινε ένας από τους αγαπημένους δεύτερο-τριτορολίστες του ελληνικού σινεμά, ενσαρκώνοντας κάθε είδους ρόλους, κυρίως σε κωμωδίες.
Δείτε επίσης : «Ελάτε να τα πάρετε» Η ατάκα του ηθοποιού που θα μας μείνει αξέχαστη , αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες αλλά δεν κατάφερε να γίνει Κούρκουλος
Κάποιες από αυτές τις ερμηνείες του έχουν μείνει κλασικές, όπως του τρόφιμου της ψυχιατρικής κλινικής στην ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963), του κλεφτοκοτά στη «Χαρτοπαίχτρα» (1964), του τοκογλύφου στο «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965), του χήρου πατέρα στο «Τέντι μπόυ… αγάπη μου» (1965), του αστυνόμου στο «Φωνάζει ο κλέφτης» (1965), του δειλού εργαζόμενου στο έργο «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» (1966) και βέβαια το πέρασμά του από τα «5.000 ψέματα» (1966).
Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις
Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του με τη σειρά «Μπαλσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζον» (ΥΕΝΕΔ, 1972), την πρώτη τηλεοπτική δουλειά του σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη σύμφωνα με το sansimera.gr . Ήταν από τα βασικά στελέχη της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Μεθοριακός Σταθμός» (ΥΕΝΕΔ, 1974-1981). Ερμήνευε το ρόλο του κοινοτάρχη του χωριού που συχνά χρησιμοποιούσε τη λέξη «σουρ» (sure) για να κάνει επίδειξη των γνώσεών του στην αγγλική γλώσσα.
Ο Νικήτας Πλατής πέθανε στις 14 Νοεμβρίου 1984 στην Αθήνα, σε ηλικία 72 ετών. Είχε νυμφευτεί δύο φορές και η μία από τις συζύγους του ήταν η ηθοποιός Γκόλφω Μπίνη (1904-1989).
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες