Το έγκλημα στο Κολωνάκι και η καταδίκη του Θανάση Νάσιουτζικ: Μπορώ να σκ@τώσω με αυτά τα χέρια; Σήμερα θα θυμηθούμε το έγκλημα στο Κολωνάκι αλλά και την καταδίκη του Θανάση Νάσιουτζικ ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για δολ@φονία. Ο Θανάσης Νάσιουτζικ κατηγορήθηκε για την δολ@φονία του Θανάση Διαμαντόπουλου αλλά μέχρι τέλους υποστήριζε ότι είναι αθώος.
Το έγκλημα στο Κολωνάκι αλλά και οι δίκες του Θανάση Νάσιουτζικ έμειναν στην ιστορία της τότε Αθήνας και είχαν κάνει μεγάλο ντόρο. Σήμερα θα θυμηθούμε αυτό το έγκλημα αλλά και τις δίκες του Θανάση Νάσιουτζικ. Καταδικάστηκε, αφέθηκε ελεύθερος και ξανά καταδικάστηκε;
Δείτε ακόμα Άγγελοι θανάτου: Οι 4 νοσοκόμες που δ@λοφονούσαν τους ασθενείς τους
Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα μάθουμε ή θα θυμηθούμε για το έγκλημα στο Κολωνάκι. Γιατί πήρε αυτό το όνομα; Πως οι αρχές οδηγήθηκαν στον Θανάση Νάσιουτζικ και γιατί ο Θανάσης Νάσιουτζικ αθωώνονταν και καταδικάζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα; Διαβάστε παρακάτω:
Το Έγκλημα στο Κολωνάκι
Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1984 πέφτει νεκρός ο 72χρονος έμπορος και λογοτέχνης Θανάσης Διαμαντόπουλος. Αυτή η δολ@φονία θα συγκλονίσει την Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία ως το “Έγκλημα στο Κολωνάκι” . Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος δέχτηκε 97 χτυπήματα με σφυρί.
Η δολοφ@νία διαπράχθηκε σε πολυκατοικία στην οδό Διδότου 3 στο Κολωνάκι. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το “Έγκλημα στο Κολωνάκι” δεν πήρε αυτή την ονομασία απλά από την περιοχή που διαπράχθηκε.
Στην πολυκατοικία και στο διαμέρισμα που διαπράχθηκε το έγκλημα, κατά διαβολική σύμπτωση το 1959 είχαν γυριστεί σκηνές της ταινίας “Το ‘Έγκλημα στο Κολωνάκι” . Δυστυχώς αυτόπτης μάρτυρας δεν υπήρχε και οι αστυνομικές αρχές έψαχναν στα τυφλά για τον δράση. Οι έρευνες δεν κατέληγαν πουθενά.
https://www.youtube.com/watch?v=bJiOoo3P-04
Ο τότε αξιωματικός της Γενικής Ασφάλειας είχε δηλώσει στις εφημερίδες ότι: «από την πορεία των ερευνών διαπιστώνουμε ότι αποτελεί μυστήριο αυτή η δολοφονία» .
Πως οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στον Θανάση Νάσιουτζικ για το Έγκλημα στο Κολωνάκι;
Μετά από λίγες μέρες ο γι@ς του Θανάση Διαμαντόπουλου καταγγέλλει στην αστυνομία ότι ο δράστης για την δολ@φονία του πατέρα του ήταν ο Θανάσης Νάσιουτζικ. Ο Θανάσης Νάσιουτζικ ήταν πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Οι εφημερίδες της εποχής γράφουν: «ο ανακριτής κράτησε στα χέρια του την έγγραφη καταγγελία του 28χρονου Παντελή Διαμαντόπουλου για αρκετό καιρό και τελικά την ενεργοποίησε απαγγέλοντας κατηγορία στον Αθανάσιο Νάσιουτζικ για τον φόνο».
Ο Θανάσης Νάσιουτζικ λοιπόν θεωρείται πλέον ο βασικός ύποπτος για τον φ@νο αλλά ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες κατηγορηματικά. Μάλιστα δεν διστάζει να καλέσει στο σπίτι του, τους δημοσιογράφους για να τους πείσει ότι είναι αθώος.
Τους δείχνει τα χέρια του, τα οποία τρέμουν και δηλώνει: «Με αυτά τα χέρια μπορώ εγώ να σκοτώσω άνθρωπο;». Οι δημοσιογράφοι μένουν έκπληκτοι και τονίζουν και οι ίδιοι ότι αυτό ακριβώς υποστηρίζει και η αστυνομία. Δηλαδή ότι το χέρι που σκ@τωσε τον Διαμαντόπουλο ήταν αδύναμο και ασταθές.
Όσο η έρευνα για τον Νάσιουτζικ συνεχίζονταν ο ίδιος, κάνει απόπειρα αυτοκτ@νίας παίρνοντας υπερβολή δόση χαπιών. Η πολιτική αγωγή όμως αμφισβήτησε την απόπειρα καθώς και τα κίνητρα του Νάσιουτζικ. Οι συνήγοροί του όμως υποστήριξαν ότι ο Θανάσης Νάσιουτζικ οδηγήθηκε στην απόπειρα αυτοκτον@ας γιατί ένιωθε πολύ αδικημένος.
Οι δίκες του Θανάση Νάσιουτζικ για το Έγκλημα στο Κολωνάκι
Ο Θανάσης Νάσιουτζικ προάγεται στον ανακριτή την 1η Απριλίου του 1985. Η πρώτη φάση της δικαστικής έρευνας θα τελειώσει με την προφυλάκιση του Νάσιουτζικ στον Κορυδαλλό, αφού ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τον έκριναν ως ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο.
Η δίκη του Θανάση Νάσιουτζικ ξεκινάει τον Απρίλιο του 1986. Στο πλευρό του κατηγορούμενο βρίσκονται η σύζυγος και οι δύο κ@ρες του, Αρετή και Παυλίνα. Αντιμέτωποι στην δίκη Νάσιουτζικ ήταν το “βαρύ περιπολικό της δικηγορίας” . Στην πολιτική αγωγή ο μετέπεια πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Στην υπεράσπιση ο μετέπειτα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Η δίκη του Νάσιουτζικ είχε συγκλ@νίσει όλη την κοινή γνώμη. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος συνέχιζε να υποστηρίζει ότι είναι αθώος. «Στον χαρακτήρα μου μπορείτε να βρείτε λάθη, αλλά όχι βιαιότητες» .
Η απόφαση όμως τον καταδίκαζε. Ο Θανάσης Νάσιουτζικ περνάει τρία χρόνια στην φυλακή όμως τον Μάη του 1988 έρχεται η στιγμή του Εφετείου. Καλούνται να καταθέσουν και οι ιατροδικαστές, για να κρίνουν αν ήταν ικανός να διαπράξει το έγκλημα.
Η απόφαση του Εφετείου αθωώνει τον Θανάση Νάσιουτζικ λόγω αμφιβολιών, στις 27 του Μάη το 1998. Όμως αμέσως μετά την απόφαση η πλευρά του Διαμαντόπουλου δηλώνει ότι θα ζητήσει αναίρεση απόφασης, αμφισβητώντας το σκεπτικό της.
Έτσι παραπέμπει την απόφαση στον Άρειο Πάγο όπου και θα αναιρέσει την απόφαση. Ο Νάσιουτζικ υποχρεώνονται και πάλι να καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου και με βάση την πρώτη απόφαση θα ξαναμπεί στην φυλακή.
Ακολουθεί το 2ο Εφετείο τον Ιούνιο του 1990 όπου ο Νάσιουτζικ θα ακόμη μια φορά θα αθωωθεί με 4 ψήφους έναντι 3. Η υπόθεση πηγαίνει και πάλι στον Άρειο Πάγο όπου και θα ξανά καταδικαστεί. Στο τρίτο και τελευταίο εφετείο, ο Νάσιουτζικ, θα καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση.
Θα εκτίσει όμως μερικούς μήνες και κάνοντας χρήση της ευνοϊκής διάταξης για το προχωρημένο της ηλικίας του και έχοντας εκτίσει ένα μέρος της ποινής του, θα αφεθεί ελεύθερος. Ο Νάσιουτζικ θα αποφυλακιστεί τον Απρίλιο του 1995.
All photos via: mixanitouxronou.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.