Θέλουμε άμεσα προφιτερόλ,αλλά δεν έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε μόνοι μας όλα τα υλικά που απαιτούνται;
Σας έχω τη λύση!!!
”ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΤΟ…”ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ”!!!
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι ή σοκολάτα
1 φάκελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέι (170 γρ.)
750 γρ. κρύο γάλα
1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγι+ το αναγραφόμενο γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ.σοκολατα μαύρη
125 γρ.σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κόβω τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιραζω σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια).
-Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γρ.κρύο γάλα.(οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα,αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα!)
-Χτυπάω χωριστά τη σαντιγι.
-Ενώνω τη σαντιγι με την κρέμα χτυπώντας καλά.
-Μοιράζω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια.(Άν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράστε τα στα μπολάκια.)
-Σ’ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτω στο τέλος!
-Αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.Γαρνίρω όπως θέλω!
-Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγι θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί!Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς!!!
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν δε θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια,μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιας χρήσης μικρά.Εγώ τα φτιάχνω,τρώμε το 1 ταψάκι και το άλλο το βάζω κατάψυξη και το ξεπαγώνω απο βραδύς όταν το χρειαστώ!!!Δείτε τις φωτό!!!
Θα με βρείτε και στη σελιδα μου στο facebook οι συνταγές της Σοφης
Ειδήσεις σήμερα
- Συντριβή αεροπλάνου – Ένας νεκρός
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ανατροπές στα ερωτικά τον Δεκέμβριο του 2024 – Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο
- Καιρός – Ψυχρή λίμνη : Η πρόγνωση για τις ερχόμενες μέρες
- Η Γη της Ελιάς: H Αφροδίτη κρατά το μωρό του Χρήστου
- Η Μάγισσα: Ο Αντόνιο δίνει και την ψυχή του για τη Ρενάτα