Κεικ καρότο με αμυγδαλόπαστα και γλάσο βανίλιας.Υπέροχο κέικ απά την εξίσου υπέροχη Αλεξάνδρα Μαρίνη
υλικά
6 αυγά
Ξ κγ χυμό λεμονιού
Ξ00 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι γοχ
1κγ μπεικιν
600γρ καρότα τριμμένα και στημένα καλά
200γρ φουντουκιά σε σκόνη
100γρ αμύγδαλα σε σκόνη
για την αμυγδαλοπαστα
200γρ αμύγδαλο σκόνη
50γρ άχνη
για το γλασο βανίλιας
250γρ άχνη
2κγ χυμό λεμονιού
2κγ νερό
εκτέλεση
χτυπάμε λίγο τα αυγά με την ζάχαρη.προσθέτουμε τα καρότα ανακατευοτας σιγα σιγα και προσθέτοντας το αλεύρι τα αμύγδαλα τα φουντουκιά και το μπεικιν και το χυμό λεμονιού.
Η ζύμη γίνετε σαν του κέικ.
Σε μία φόρμα νο 28 στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3/4 πειριπου της ωρας και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφιδα.
Αφηνουμε να κρυώσει .Αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα το κέικ για να κολλήσουμε πανω την αμυγδαλοπαστα.
Αμυγδαλόπαστα
για να κάνουμε την αμυγδαλοπαστα ζυμώνουμε πολύ καλά το αμύγδαλο με την άχνη .υπάρχει στα σουπερ μαρκετ και έτοιμη να ξέρετε,επίσης πολύ ωραια συνταγή δείτε και εδω .
Ανοίγουμε την αμυγδαλοπαστα σε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και τυλίγουμε γύρω από το κέικ μας.
Για το γλάσο
στο τέλος χτυπάμε την άχνη με το λεμονί και το νερό γίνετε ένα πολύ ωραίο γλασο και το βαζουμε πανω απο την αμυγδαλοπαστα