Λαχταριστα Τριγωνακια γεμιστα με μερεντα και αμυγδαλο ετοιμα σε 10 λεπτα!
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
Λιώστε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W).
Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την σκόνη αμυγδάλου και το αυγό.
Βάλτε το φύλλο μπροστά σας οριζόντια. Κόψτε 4 λωρίδες και βουτυρώστε (με το επιπλέον βούτυρο). Φροντίστε να είναι καλυμμένα τα φύλλα που έχετε ανοίξει με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σας και τοποθετείστε το στο κάτω μέρος της λωρίδας. Διπλώστε το φύλλο τριγωνικά, έως πάνω. Την τελευταία άκρη βάλτε τη μέσα, για να αποφύγετε να φύγει η γέμιση.
Ψήστε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί για 10 – 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να ετοιμάσετε περισσότερη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη στο στάδιο πριν το ψήσιμο.
πηγη
- κουβερτουρα 100γρ.
- βουτυρο 60γρ. λιωμένο + λίγο ακόμα
- ζαχαρη 60γρ.
- αμυγδαλα 60γρ. σκόνη
- αυγα 1
- φυλλο κρουστας 2 κομμένα στα 4
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή