Λαχταριστα Τριγωνακια γεμιστα με μερεντα και αμυγδαλο ετοιμα σε 10 λεπτα!
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
Λιώστε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W).
Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την σκόνη αμυγδάλου και το αυγό.
Βάλτε το φύλλο μπροστά σας οριζόντια. Κόψτε 4 λωρίδες και βουτυρώστε (με το επιπλέον βούτυρο). Φροντίστε να είναι καλυμμένα τα φύλλα που έχετε ανοίξει με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σας και τοποθετείστε το στο κάτω μέρος της λωρίδας. Διπλώστε το φύλλο τριγωνικά, έως πάνω. Την τελευταία άκρη βάλτε τη μέσα, για να αποφύγετε να φύγει η γέμιση.
Ψήστε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί για 10 – 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να ετοιμάσετε περισσότερη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη στο στάδιο πριν το ψήσιμο.
πηγη
- κουβερτουρα 100γρ.
- βουτυρο 60γρ. λιωμένο + λίγο ακόμα
- ζαχαρη 60γρ.
- αμυγδαλα 60γρ. σκόνη
- αυγα 1
- φυλλο κρουστας 2 κομμένα στα 4
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη