Close
Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά και σοκολατένια…

Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά και σοκολατένια…
Κόλασηηη….

Μπακλαβαδάκια

Υλικά

1/2 καρύδια
1/4 αμύγδαλα
1/4 φυστίκια αιγίνης καθαρισμένο
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2κ.σ. Κανέλλα
3 πακέτα βιτάμ
1 κιλό φύλλο κρούστας
Κουβερτούρα γάλακτος
Σιρόπι

6 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξυλακι κανελλα
Βραζουμε για 5´ απο την ωρα βρασμου….
Εκτέλεση

Ανακατευουμε σε ενα μπωλ το καρυδι, το αμύγδαλο, το αιγίνης , την άχνη και την κανελλα
Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας δυο φύλλα στη μέση…απλώνουμε λιγο απο το μείγμα μας να πάει παντου και διπλωνουμε σε ρολο….πιάνουμε απο τις δυο ακρες και το στριβουμε ελαφρά και το τοποθετουμε στο ταψι του φούρνου….συννεχιζουμε μεχρι να τελειώσουν τα υλικά μας….βγαίνουν περίπου 13-14 μπαστουνάκια
Κόβουμε καθε μπαστουνάκι σε 4 κομμάτια…και τριπάμε με το πιρουνι μας μια πιρουνια το καθε ενα….

 

Εχουμε λιώσει σε ενα κατσαρολακι και τα 3 βιταμ και το ρίχνουμε πανω στα μπακλαβαδάκια και βαζουμε στο φούρνο στους 150° για 1 1/2 – 2 ώρες
Τα βγάζουμε και σιροπιάζουμε

Εαν τα θέλουμε σοκολατένια λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρι και βουτάμε ένα-ένα στην σοκολάτα και αφηνουμε πανω σε λαδοκολλα μέχρι να στεγνώσουν…εαν θέλουμε γαρνιρουμε πανω στην σοκολατα με ψιλοκομενο φυστικι αιγίνης….
Εαν τα θέλουμε σκετα τα κλεινουμε σε ταπερ καλα κλεισμένο και παραμένουν τραγανά μέχρι το τελευταίο……

Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά και σοκολατένια…
Καίτη-Τσιπιανίτη