Κέικ πορτοκαλιού με γλασο πορτοκαλιου.
Συνταγή
Υλικά:
250 γρ.μαργαρίνη (σε θερμοκρασια δωματιου)
1και1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί
1/2 ποτήρι γάλα
4 αυγά
500 γρ.αλεύρι γοχ
1 κ.γ μπέικιν
Ξύσμα από ενα πορτοκαλί
Για το γλασο:
3 κ.γ λιωμένη μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1 πορτοκαλί.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού, εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα.
Ψήνουμε σε βουτυρωμενη φόρμα,σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) για περίπου μια ώρα.
Βγάζουμε το κέικ μας να κρυώσει και ετοιμαζουμε το γλασο.Λιωνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε την άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά και περιχυνουμε το κρύο κέικ μας.
Καλή επιτυχία.!!! ?Ελένη Μυρτάλη