Close

15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!

15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που  πρέπει να δειτε!
.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που  πρέπει να δείτε!

 Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες των φρούτων στα δάχτυλά σας, τρίψτε τα με μια φρέσκια, καθαρισμένη πατάτα ή λευκό ξύδι.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!

. Για να κρατήσετε το γάλα σας φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο μπουκάλι όταν το ανοίγετε πρώτη φορά.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!

Μετά το βράσιμο των ζυμαρικών ή της πατάτας, καταψύξτε το νερό και χρησιμοποιήστε το για να ποτίζετε τα φυτά του σπιτιού σας, το νερό περιέχει θρεπτικά συστατικά που τα φυτά σας θα αγαπήσουν.

15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!

 Αν το ψωμί έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, απλά βάλτε ένα κομμάτι φρέσκου σέλινου στην σακούλα και κλείστε το.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
Για καμένο ρύζι, τοποθετήστε ένα κομμάτι άσπρο ψωμί πάνω από το ρύζι για 5-10 λεπτά γι ανα πάρει την καμένη γεύση.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
 Μην αποθηκεύετε τις μπανάνες σας σε μια δέσμη ή σε ένα μπολ με άλλα φρούτα. Διαχωρίστε τις από το κοτσάνι και τοποθετήστε το κάθε φρούτο σε διαφορετική θέση. Οι μπανάνες απελευθερώνουν αέρια που προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση των άλλων φρούτων. Ο διαχωρισμός τους θα τις κρατήσει φρέσκιες.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
Οταν αποθηκεύετε τα μπολάκια τροφίμων, ρίξτε μια πρέζα αλάτι για να μην μυρίζουν
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
Όταν φτιάχνετε σούπα, σάλτσα, ή φαγητό κατσαρόλας, για να μην καταλήξει πολύ λιπαρό, ρίξτε ένα παγάκι. Ο πάγος θα προσελκύσει το λίπος, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!

 Τα φρέσκα φρούτα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα αν βάλετε ανάμεσά τους μερικές σκελίδες σκόρδο

15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
Για πιο μαλακό κρέας

Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
 

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι:Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.

15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!

Πως μαλακώνει το χταπόδι
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
Για ρύζι σπυρωτό
Προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!

 Για να μη βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ
Πριν τις τυλίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
 Βάλτε ζάχαρη στην πίτσα
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δειτε!
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνεια της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες