.
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δείτε!
Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες των φρούτων στα δάχτυλά σας, τρίψτε τα με μια φρέσκια, καθαρισμένη πατάτα ή λευκό ξύδι.
. Για να κρατήσετε το γάλα σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο μπουκάλι όταν το ανοίγετε πρώτη φορά.
Αν το ψωμί έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, απλά βάλτε ένα κομμάτι φρέσκου σέλινου στην σακούλα και κλείστε το.
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Πως μαλακώνει το χταπόδι
Για να μη βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
15 μυστικά μαγειρικής της μαμάς που πρέπει να δείτε!
Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες των φρούτων στα δάχτυλά σας, τρίψτε τα με μια φρέσκια, καθαρισμένη πατάτα ή λευκό ξύδι.
. Για να κρατήσετε το γάλα σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο μπουκάλι όταν το ανοίγετε πρώτη φορά.
Μετά το βράσιμο των ζυμαρικών ή της πατάτας, καταψύξτε το νερό και χρησιμοποιήστε το για να ποτίζετε τα φυτά του σπιτιού σας, το νερό περιέχει θρεπτικά συστατικά που τα φυτά σας θα αγαπήσουν.
Αν το ψωμί έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, απλά βάλτε ένα κομμάτι φρέσκου σέλινου στην σακούλα και κλείστε το.
Για καμένο ρύζι, τοποθετήστε ένα κομμάτι άσπρο ψωμί πάνω από το ρύζι για 5-10 λεπτά γι ανα πάρει την καμένη γεύση.
Μην αποθηκεύετε τις μπανάνες σας σε μια δέσμη ή σε ένα μπολ με άλλα φρούτα. Διαχωρίστε τις από το κοτσάνι και τοποθετήστε το κάθε φρούτο σε διαφορετική θέση. Οι μπανάνες απελευθερώνουν αέρια που προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση των άλλων φρούτων. Ο διαχωρισμός τους θα τις κρατήσει φρέσκιες.
Οταν αποθηκεύετε τα μπολάκια τροφίμων, ρίξτε μια πρέζα αλάτι για να μην μυρίζουν
Όταν φτιάχνετε σούπα, σάλτσα, ή φαγητό κατσαρόλας, για να μην καταλήξει πολύ λιπαρό, ρίξτε ένα παγάκι. Ο πάγος θα προσελκύσει το λίπος, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε.
Τα φρέσκα φρούτα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα αν βάλετε ανάμεσά τους μερικές σκελίδες σκόρδο
Για πιο μαλακό κρέας
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι:Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
Πως μαλακώνει το χταπόδι
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
Για ρύζι σπυρωτό
Προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
Για να μη βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ
Πριν τις τυλίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
Βάλτε ζάχαρη στην πίτσα
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνεια της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες