Υπέροχα κομματάκια σοκολάτας με μπισκότα όρεο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους.
Χρόνος: 15 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε ένα τσέρκι 20χ20 εκ. πάνω σε ταψί με λαδόκολα ή ένα αντίστοιχο ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει όλο με αλουμινόχαρτο [να εξέχει περιμετρικά έξω από ταψί] ώστε να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
- Βάζουμε στη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ή μπεν μαρί, το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη κουβερτούρα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα [6-8΄περίπου]. Ρίχνουμε και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαρίζ ή την ανάποδη ενός κουταλιού βουτηγμένο σε νερό και μόλις κρυώσει λίγο το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας.
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- βανίλια 2 καψουλίτσες
- κουβερτουρα 3 των 125 γρ.
- βιτάμ 3 κουταλιές της σούπας σε θερμοκρασία δωματίου
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας σκόνη
- μπισκότα 8 Oreo, χοντροκομμένα
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια