Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ.
- φέτα 300 γρ. θρυμματισμένη
- ανθοτυρο 50 γρ. θρυμματισμένο
- αυγα 1
- βουτυρο 1 κουταλιά λιωμένο+ για να αλείψετε το πυρέξ
- γιαουρτι 1 κεσεδάκι στραγγιστό (200 γρ)
- γάλα 120 ml
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- πιπέρι κατά προτίμηση