2 συνταγές για εύκολες τούρτες!
Τουρτά νουγκατίνα με καρύδια!.
Υλικά
220 γρ ασπραδια σε θερμοκρασια δωματιου-τα εχουμε απο την προηγουμενη μερα εκτος ψυγειου
1 βανιλινη
150 γρ πουδρα αμυγδαλου η φουντουκι η κασιους η καρυδι τα οποια τα εχουμε καβουρδισει πριν τα αλεσουμε
180 γρ ζαχαρη
1,5 κουταλια σουπας αλευρι
Ντυνουμε 2 τσερκια 24 εκ η 22 εκ με λαδοκολα
Ανακατευουμε το αλευρι με τους ξηρους καρπους. Χτυπαμε στο μιξερ σε χαμηλη προς μετρια ταχυτητα τα ασπραδια και οταν αρχισουν να αφριζουν ριχνουμε λιγο λιγο τη ζαχαρη.
Ριχνουμε και την βανιλια. Τα χτυπαμε για 15 λεπτα μεχρι να γινει σφιχτη μαρεγκα. Βγαζουμε απο το μιξερ και ενωνουμε απαλα με μια σπατουλα το μιγμα του αλευριου. Μοιραζουμε το μιγμα στα τσερκια και ψηνουμε σε αντιστασεις στους 140 βαθμους για 2 ωρες. Στην 1 ωρα αλλαζουμε τα ταψια πανω κατω. Οταν τα βγαλουμε απο τις φορμες, πολυ προσεκτικα, θα το χτυπησουμε με το χερι και θα κανει τοκ-τοκ. Πρεπει να ειναι τελειως στεγνο σαν μπισκοτο. Αν ειναι μαλακο το ξανα βαζουμε στο φουρνο για λιγη ωρα ακομη. Τα αφηνουμε σε μια σκαρα για 2 ωρες να κρυωσουν. Το παντεσπανι αυτο δεν θελει σιροπιασμα
Κρεμα
2/3 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
4 κροκους αβγου
200 γρ γαλα φρεσκο
1βανιλινη
250 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουταλια σουπας κονιακ
40 γρ κουβερτουρα σοκολατα λιωμενη, σε θερμοκρασια δωματιου
Ζεσταινουμε σε ενα κατσαρολακι το γαλα με την ζαχαρη και την βανιλια, μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Σε ενα μπολ χτυπαμε τους κροκους με μια πρεζα αλατι και ριχνουμε λιγο λιγο το μιγμα του καυτου γαλακτος ανακατευοντας συνεχεια. Ριχνουμε το μιγμα αβγα γαλα πισω στην κατσαρολα κι ανακατευομε συνεχως σε μετρια φωτια μεχρι να κοχλασει. Βγαζουμε γρηγοα απο την κατσαρολα σε μπολ σουρωνοντας την αν σας εχει κανει κομπακια. Η κρεμα εχει τη μορφη παχυρευστου χυλου. Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη που ακουμπα πανω στην κρεμα και την αφηνουμε στον παγκο να κρυωσει. Οταν κρυωσει χτυπαμε το βουτυρο στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει και ριχνουμε κουταλια κουταλια την κρεμα που φτιαξαμε στο μπολ. Μολις τελειωσει η κρεμα ριχνουμε το κονιακ και οταν αφομοιωθει σταματαμε το μιξερ. Το 1/3 της κρεμας το μεταφερουμε σε αλλο μπολ. και το ενωνουμε με την λιωμενη κουβερτουρα για να φτιαξουμε την σοκολατενια κρεμα.
Σε μια πιατελα τοποθετουμε το πρωτο μπισκοτο, στρωνουμε την ασπρη κρεμα απο πανω και καλυπτουμε με το δευτερο μπισκοτο. Ριχνουμε επανω στο μπισκοτο τη σοκολατενια κρεμα, την απλωνουμε και τραβαμε λιγο για να καλυψουμε τα πλαινα της τουρτας. Πασπαλιζουμε με καρυδι τριμμενο και τρματα του μπισκοτου που μπορει να μας εμειναν. Παγωνουμε για μια νυχτα στο ψυγειο!
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
220 γρ ασπραδια σε θερμοκρασια δωματιου-τα εχουμε απο την προηγουμενη μερα εκτος ψυγειου
1 βανιλινη
150 γρ πουδρα αμυγδαλου η φουντουκι η κασιους τα οποια τα εχουμε καβουρδισει πριν τα αλεσουμε
180 γρ ζαχαρη
1,5 κουταλια σουπας αλευρι
Ντυνουμε 2 τσερκια 24 εκ με λαδοκολα
Ανακατευουμε το αλευρι με τους ξηρους καρπους. Χτυπαμε στο μιξερ σε χαμηλη προς μετρια ταχυτητα τα ασπραδια και οταν αρχισουν να αφριζουν ριχνουμε λιγο λιγο τη ζαχαρη.
Ριχνουμε και την βανιλια. Τα χτυπαμε για 15 λεπτα μεχρι να γινει σφιχτη μαρεγκα. Βγαζουμε απο το μιξερ και ενωνουμε απαλα με μια σπατουλα το μιγμα του αλευριου. Μοιραζουμε το μιγμα στα τσερκια και ψηνουμε σε αντιστασεις στους 140 βαθμους για 2 ωρες. Στην 1 ωρα αλλαζουμε τα ταψια πανω κατω. Οταν τα βγαλουμε απο τις φορμες, πολυ προσεκτικα, θα το χτυπησουμε με το χερι και θα κανει τοκ-τοκ. Πρεπει να ειναι τελειως στεγνο σαν μπισκοτο. Αν ειναι μαλακο το ξανα βαζουμε στο φουρνο για λιγη ωρα ακομη. Τα αφηνουμε σε μια σκαρα για 2 ωρες να κρυωσουν. Το παντεσπανι αυτο δεν θελει σιροπιασμα
Κρεμα σοκολατας
400 γρ κουβερτουρα σοκολατα
300 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη
400 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη χτυπημενη σαν γιαουρτι
Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα και ζεσταινουμε σε ενα κατσαρολακι τα 300 γρ κρεμα γαλακτος. Ριχνουμε την ζεστη κρεμα γαλακτος στην κουβερτουρα και ανακατευουμε καλα. Οταν πεσει η θερμοκρασια της σοκολατας περιπου στους 40 βαθμους, δοκιμαζουμε με το δαχτυλο να μην καιει, ριχνουμε σταδιακα την χτυπημενη κρεμα γαλακτος, ανακατευοντας απαλα.
Τοποθετουμε ενα τσερκι 24 εκ στην τουρτιερα και βαζουμε το ενα μπισκοτο. Στρωνουμε την μιση κρεμα σοκολατας και βαζουμε το δευτερο μπισκοτο. Στρωνουμε την υπολοιπη κρεμα σοκολατας και βαζουμε στην καταψυξη για 2 ωρες. Μετα τις δυο ωρες ξεφορμαρουμε προσεκτικα ζεσταινοντας το τσερκι με το πιστολακι μαλλιων. Ριχνουμε το γλασο σοκολατας και παγωνουμε στο ψυγειο για 24 ωρες.
Γλασο σοκολατας
150 γρ σοκολατα κουβερουρα
150 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος και λιγο πριν βρασει την ενωνουμε με την σοκολατα.
Από τη Σταυρούλα Καιτατζη