Close

2+1 ελαφριές συνταγές για παγωτό που θα λατρέψετε

2+1 ελαφριές συνταγές για παγωτό που θα λατρέψετε

1.Frozen yogurt ροδάκινο

Τι θα χρειαστείτε:

3 ½ κούπες τεμαχισμένων παγωμένων ροδάκινων

½ κούπα ζάχαρης, κατά προτίμηση άχνης

½ κούπα στραγγιστού γιαουρτιού 0%

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Τοποθετείστε τα ροδάκινα και τη ζάχαρη σε ένα μούλτι. Χτυπήστε μέχρι τα κομμάτια να μείνουν σχετικά χοντροκομμένα. Ανακατέψτε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού σε ένα δοσομετρητή. Σταδιακά, τοποθετείτε το μείγμα γιαουρτιού στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλό και με κρεμώδες υφή, αφαιρέστε αυτά που μένουν στις άκρες. Σερβίρετε αμέσως.

2. Παγωτό με καστανή ζάχαρη και αμύγδαλα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη χωρίς γεύση

1 κουταλιά της σούπας νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο με γεύση)

2 ½ φλιτζάνια γάλα χαμηλώA λιπαρών

¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

3 μεγάλους κρόκους αυγού

1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ 0%

1 κουτάλι της σούπας βότκα ή ρούμι

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα

Πασπαλίζετε τη ζελατίνη πάνω από το νερό σε ένα μικρό μπολ. Aφήστε το να σταθεί, ανακατεύοντας μια ή δύο φορές, ενώ κάνετε τη βάση για το παγωτό.

Ρίξτε 1½ φλιτζάνι γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατέψτε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Θερμάνετε σε μέτρια φωτιά, χτυπάτε συχνά, μέχρι να βγάλει ατμό. Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και το γάλα εβαπορέ σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε σταδιακά το μείγμα ζεστού γάλακτος στο μείγμα αυγών μέχρι να αναμειχθεί. Επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι, 3 έως 5 λεπτά. Μην το βράσετε, αλλιώς η κρέμα θα φουσκώσει.

Περάστε την κρέμα από κόσκινο σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ (κατά προτίμηση από ανοξείδωτο χάλυβα). Προσθέστε την ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε στο υπόλοιπο 1 φλιτζάνι γάλα και βότκα (ή ρούμι). Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο, τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ανακατέψτε το μίγμα παγωτού και ρίξτε μέσα στο δοχείο ενός κατασκευαστή παγωτού. Παγώστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 λεπτών ψύξης, προσθέστε αμύγδαλα. Εάν θέλετε, τοποθετήστε το παγωτό στον καταψύκτη για να σταθεροποιήσετε πριν το σερβίρετε.

Παγωτό σοκολάτας με βύνη

Τι θα χρειαστείτε

2 ½ φλιτζάνια αποβουτυρωμένο γάλα

2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη

½ φλιτζάνι ρόφημα γάλακτος με βύνη

100 γραμμάρια κουβερτούρας σε κομμάτια

¾ του φλιτζανιού ασπράδι αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κουτάλι της σούπας βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπλέντερ το γάλα, τη ζάχαρη, το αποβουτυρωμένο γάλα, το γάλα με βύνη και τη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζεστε στο μάτι στη μεσαία θερμοκρασία. Αναδεύετε συνεχώς και αποσύρετε.

Βάλτε τα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ και ρίχνετε λίγο- λίγο το μείγμα γάλακτος, χτυπώντας τα μέχρι να έχουν μία απαλή υφή. Προσθέτετε τη βανίλια και το αλάτι. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Παγώστε το μείγμα παγωτού σε μία παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν το θέλετε για γέμιση μπισκότων, παγώστε τόσο όσο να βυθίζεται ένα κουτάλι.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σπανού