Close

25 Μαρτίου: Όλα τα μυστικά για τραγανό Μπακαλιάρο με κουρκούτι

25 Μαρτίου: Όλα τα μυστικά για τραγανό Μπακαλιάρο με κουρκούτι

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και μεις σας έχουμε όλα τα μυστικά για τραγανό Μπακαλιάρο. Το κόλπο για να πιάσει και να μην τρέχει το κουρκούτι, τα κόλπα με την θερμοκρασία και πολλά άλλα.

Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος είναι το εθνικό μας πιάτο για την  25η Μαρτίου. Δείτε μερικά κόλπα για να κάνετε το τέλειο κουρκούτι, για τον τηγανιτό μπακαλιάρο.

25 Μαρτίου: Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για ένα τέλειο κουρκούτι

φώτο Ευαγγελία Μιχου facebook

Δείτε ακόμα: 25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος μπιάνκο

Αν σκοπεύετε να φτιάξετε τον πατροπαράδοτο παστό μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου δείτε μερικές συμβουλές για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και τραγανό κουρκούτι για τον μπακαλιάρο σας.

Δείτε ακόμη Φανταστικο κουρκούτι για μπακαλιαρο και μυστικα για το ξαλμυρισμα

25 Μαρτίου: Όλα τα μυστικά για τραγανό Μπακαλιάρο με κουρκούτι

Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου

  1. Για να ξεκινήσουμε το τηγάνισμα του μπακαλιάρου είναι πολύ βασική προϋπόθεση να τον έχουμε πρώτα ξαλμυρίσει.
  2. Αν παρατηρήσουμε ότι το κουρκούτι  δεν κολλάει καλά πάνω στην επιφάνεια του ψαριού, πρέπει πρώτα να το περάσουμε από λίγο αλεύρι και στην συνέχεια να το βάλουμε μέσα στο κουρκούτι.
  3. Προσοχή μέσα στο τηγάνι δεν πρέπει να βάζουμε πολλά κομμάτια από τον μπακαλιάρο μαζί, αλλιώς δεν τηγανίζονται ομοιόμορφα και δεν βγαίνουν τραγανά.
  4. Επίσης το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανά αλλιώς θα βράσουν δεν θα τηγανιστούν.
  5. Το καλύτερο κουρκούτι γίνεται πάντα παραδοσιακά με μαγιά.
  6. Στο κουρκούτι δεν βάζουμε ποτέ αλάτι
  7. Το κουρκούτι πρέπει να κάτσει να ξεκουραστεί για 45 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε
  8. Επίσης καθώς τηγανίζω και το κουρκούτι το έχω στον πάγκο μου βάζω ανά διαστήματα ένα δυο παγάκια ώστε να παραμένει κρύο.

Δείτε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες συνταγές για κουρκούτι, μπακαλιάρο και σκορδαλιά

Ακολουθήστε αυτά τα απλά tips και να είστε σίγουρες ότι θα εντυπωσιάσετε στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Καλή επιτυχία.