Close

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός. Μια συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά στο φούρνο. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή χωρίς περιττό λάδι το Παναγιώτη Παπαδάκη

Δείτε την συνταγή και την εκτέλεση για Μπακαλιάρο στον φούρνο σαν τηγανητός

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός

Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά

Υλικά που θα χρειαστείτε :
600 γρ ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος χωρίς πέτσα και κόκκαλα
Για το πανάρισμα

200 γρ φρυγανιά

Για τον χυλό

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός

250 γρ γάλα αμυγδάλου
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κτγ αλάτι
1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
1/2 κτγ ρίγανη
Για την σκορδαλιά

800 γρ πατάτες
100 γρ ηλιέλαιο
100 γρ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κτγ αλάτι
Πιπέρι
20 γρ ξίδι λευκό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το ταψί

Δείτε ακόμη 25η Μαρτίου: Πως να μην μυρίζει το στόμα σκόρδο μετά την σκορδαλιά

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός

Ελαιόλαδο

INGREDIENTS
🔪600 g desalt cod without skin and bones
—————————————————-
🔪200 g bread crumb
—————————————————-
🔪250 g almond milk
🔪100 g plain flour
🔪1 tsp salt
🔪1/4 tsp garlic powder
🔪1/2 tsp oregano
——————————————————
🔪800 g potatoes
🔪2 garlic cloves
🔪100 g vegetable oil
🔪100 g olive oil
🔪20 g white vinegar
🔪Juice of half lemon
🔪1 tsp salt
🔪Pepper
—————————————————-
🔪Olive oil

Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός
GERMAN
ZUTATEN
🔪600 g entsalzter Kabeljau ohne Haut und Knochen
————————————————– —
🔪200 g Semmelbrösel
————————————————– —
🔪250 g Mandelmilch
🔪100 g einfaches Mehl
🔪1 TL Salz
🔪1/4 TL Knoblauchpulver
🔪1/2 TL Oregano
————————————————– —-
🔪800 g Kartoffeln
🔪2 Knoblauchzehen
🔪100 g Pflanzenöl
🔪100 g Olivenöl
🔪20 g weißer Essig
🔪Saft einer halben Zitrone
🔪1 TL Salz
🔪Pfeffer
————————————————– —
🔪Olivenöl

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Για τον χυλό σε ένα μπολάκι θα χρειαστούμε γάλα αμυγδάλου, αλεύρι ,αλάτι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
ΓΙ το πανάρισμα θα χρειαστούμε φρυγανιά.
Σε ένα ταψί κουζίνας στρώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός
Βουτάμε τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο πρώτα στον χυλό στραγγίζουμε πολύ καλα και έπειτα βουτάμε τα κομμάτια στην φρυγανιά.
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές βάζουμε την μισή ποσότητα σε έναν πολυκόφτη μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι , το πιπέρι ,το ξίδι , τον χυμό λεμόνι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε βάζοντας τις υπόλοιπες πατάτες στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο.
Αφού χτυπήσουμε και τις υπόλοιπες πολύ καλά αναμιγνύουμε το μείγμα με μια μαρίζ.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά και με πατάτες country!!