Πένες με μπεσαμέλ, λαχανικά και λουκάνικο από το Live Kitchen!Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από το επιτυχημένο κανάλι του στο Youtube Live Kitchen αποφάσισε να φτιάξει πένες με μπεσαμέλ, λαχανικά και λουκάνικο.
- λαχανο 200 γρ
- πατατες 1 μεγάλη
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- καρότο 1
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- λουκάνικο 200 γρ
- κρασι 100 γρ λευκό
- πενες 200 γρ βρασμένες
- ελαιολαδο 40 γρ
- αλατι 1 κτγ
- πιπέρι 1/2 κτγ
Υλικά
- αυγα 3 μεσαία
- γιαουρτι 150 γρ
- γάλα 230 γρ
- μπέικιν πάουντερ 10 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κτσ
- αλατι 1 κτγ
- ελαιολαδο 40 γρ
Για την επικάλυψη
- μοτσαρελα 150-200 γρ
Για τη γαρνιτούρα
Ένα πιάτο μέσα στην νοστιμιά με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι ένα πλήρες γεύμα που μπορείτε να το απολαύσετε στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Μακαρόνια πένες ογκρατέν με κιμά & κουρκουμά στη φόρμα του κέικ
Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή γιατί έχει απόλυτη επιτυχία. Άλλωστε όλες οι συνταγές του Παναγιώτη Παπαδάκη έχουν απόλυτη επιτυχία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
ENGLISH
Ingredients
200 g cabbage
1 big potato
1 big onion
1 carrot
1 red pepper
1 green pepper
200 g sausage
100 g white wine
200 g boiled penne pasta
40 g olive oil
1 tsp salt
1/2 pepper
—————————–
3 medium eggs
150 g yoghurt
230 g milk
10 g baking powder
3 tbsp plain flour
1 tsp salt
40 g olive oil
—————————
150-200 g mozzarella
—————————
45×35 cm
GERMAN
ZUTATEN
200 g Kohl
1 große Kartoffel
1 große Zwiebel
1 Karotte
1 roter Pfeffer
1 grüner Pfeffer
200 g Wurst
100 g Weißwein
200 g gekochte Penne-Nudeln
40 g Olivenöl
1 TL Salz
1/2 Pfeffer
—————————–
3 mittelgroße Eier
150 g Joghurt
230 g Milch
10 g Backpulver
3 EL Mehl
1 TL Salz
40 g Olivenöl
—————————
200 g Mozzarella
—————————-
45×35 cm
Εκτέλεση
Κόβουμε ένα ένα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά κομμάτια. Το ίδιο και με το λουκάνικο. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι μαζί με τις πατάτες και κλείνουμε το καπάκι.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα το λάχανο και το καρότο. Μόλις τα ανακατέψουμε για 2-3 λεπτά προσθέτουμε και το λευκό κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά τους. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ.
Ρίχνουμε και τις βρασμένες πένες και τα ανακατεύουμε να δέσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύομε να ενσωματωθούν όλα μαζί καλά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικεν το αλάτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα μαγειρεμένα λαχανικά και αναμιγνύουμε πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο ταψί 45χ35 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε να πάει παντού.
Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c. Αυτό το φαγητό είναι τόσο νόστιμο που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι. Καλή σας επιτυχία!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια