Με μια πανεύκολη, γρήγορη με απλά και λίγα υλικά συνταγή, και έχετε pancakes που μπορείτε να τα γαρνίρετε με γλυκό, μαρμελάδα, ή γλυκό κουταλιού ή σιρόπι σοκολάτας κ.λ.π., αλλά και με αλμυρό, τυρί κρέμα, σολωμό, πατέ ελιάς κ.λ.π. Υπέροχο, σνακ για να συνοδεύσετε το ποτάκι σας με τους ξαφνικούς επισκέπτες σας ή και μόνοι με την οικογένειά σας.
*Γαρνίρισμα της επιλογής σας (μαρμελάδα, ή γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι σοκολάτας ή πατέ ελιάς,τυρί, κρέμα, σολωμό ή μισά pancakes με γλυκό , μισά pancakes με αλμυρά)
Εκτέλεση συνταγής Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. [*] Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 25 εκ. περίπου το πασπαλίζετε με αλεύρι και το αφήνετε στην άκρη. [Εναλλακτικά στρώνετε ένα λαδόχαρτο, για να ξεφορμάρετε εύκολα].
Χτυπήστε καλά στο μίξερ τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε μετά σταδιακά το αλεύρι και το γάλ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήστε το μείγμα να “ξεκουραστεί” για 10′ και στη συνέχεια τοποθετείστε το στο ταψί. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 30, μέχρι να αφρατέψει και να ροδίσει ελαφρά. Βγάζετε από το φούρνο το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, το γαρνίρετε με γλυκό ή αλμυρό έδεσμα.
[*] Εναλλακτικά μπορείτε να τηγανίσετε το χυλό αντί να το ψήσετε στο φούρνο. Βάζετε 1-2 κ.γ. μαργαρίνη στο τηγάνι και ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε τα ατομικά pancakes ρίχνετε 2-3 κ.σ. χυλό και μόλις ροδίσει γυρίζετε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και μετά γαρνίρετε και σερβίρετε.
πηγη
Χτυπήστε καλά στο μίξερ τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε μετά σταδιακά το αλεύρι και το γάλ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήστε το μείγμα να “ξεκουραστεί” για 10′ και στη συνέχεια τοποθετείστε το στο ταψί. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 30, μέχρι να αφρατέψει και να ροδίσει ελαφρά. Βγάζετε από το φούρνο το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, το γαρνίρετε με γλυκό ή αλμυρό έδεσμα.
[*] Εναλλακτικά μπορείτε να τηγανίσετε το χυλό αντί να το ψήσετε στο φούρνο. Βάζετε 1-2 κ.γ. μαργαρίνη στο τηγάνι και ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε τα ατομικά pancakes ρίχνετε 2-3 κ.σ. χυλό και μόλις ροδίσει γυρίζετε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και μετά γαρνίρετε και σερβίρετε.
πηγη
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια