Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, το αβοκάντο χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο κρέατος σε σάντουιτς και σαλάτες. Αν και είναι ένα λιπαρό φρούτο, αυτό δεν σημαίνει ότι βλάπτει την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη ένα θρεπτικό εργοστάσιο παραγωγής πολυάριθμων θρεπτικών συστατικών για την υγεία. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να προχωρήσετε στη δημιουργία ιδιαίτερων πιάτων με βάση τους το αβοκάντο;
1. Σάντουιτς με αβοκάντο, μαρούλι και ντομάτα
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χωρίς λιπαρά
Φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με λιναρόσπορο ή ολικής φρυγανισμένες
4 μεγάλα φύλλα μαρούλι
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
12 πολύ λεπτές φέτες αγγούρι
Φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Αλείψτε μαγιονέζα στις 8 φέτες ψωμί.
Σε 4 φέτες ψωμί απλώνετε ξεχωριστά 1 φύλλο μαρούλι, 1 φέτα ντομάτα, 1 φέτα αβοκάντο, 3 φέτες αγγούρι, 1 φέτα τυρί.
Καλύψτε ξεχωριστά τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.
Δείτε ακόμη: Τρίχρωμα μακαρόνια με αβοκάντο
2. Μπρουσκέτες με αβοκάντο
Υλικά:
2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 συσκευασία των 170 γραμμαρίων λευκό τόνο σε νερό, στραγγισμένο
1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 αβοκάντο
1 φλιτζάνι ντοματάκια, στα τέσσερα κομμένα
1/3 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
2 κομμάτια μπαγκέτα (170 γραμμάρια), κομμένα κατά μήκος και φρυγανισμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
Συνδυάστε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετήστε τον χυμό σε ένα μικρό μπολ.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το αβοκάντο και το βάζετε στο μπολ με το λεμόνι και ανακατεύετε ελαφρά.
Προσθέστε το μείγμα του αβοκάντο και τις ντομάτες στο μείγμα του τόνου και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Πασπαλίστε το τυρί ομοιόμορφα πάνω στις κομμένες φέτες του ψωμιού και ψήστε για 3 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει.
Τέλος, χωρίζετε το μείγμα του τόνου σε 4 ίσα μέρη και το απλώνετε ομοιόμορφα στις 4 φέτες ψωμί.
Δείτε ακόμη: Κρέμα σοκολάτα-αβοκάντο
3. Δροσερή σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο
Υλικά:
2 μικρά μαρούλια, κομμένα σε μικρά κομμάτια (περίπου 12 φλιτζάνια)
Συσκευασία κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα
1 1/2 φλιτζάνια καλαμπόκι
1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κλωναράκια κόλιανδρο
Κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Συνδυάστε το μαρούλι και τα επόμενα 5 συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το λάδι και τα επόμενα 4 υλικά και το περιχύνουμε.
Οι συνταγές είναι εύκολες και αξίζει να τις δοκιμάσετε ώστε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας! Καλή σας όρεξη!