Close

3 καλοκαιρινές μακαρονάδες για ελαφριά και πεντανόστιμα γεύματα

3 καλοκαιρινές μακαρονάδες για ελαφριά και πεντανόστιμα γεύματα

Η μακαρονάδα είναι φαγητό για κάθε εποχή και το καλοκαίρι την προτιμάμε ελαφριά, χωρίς βαριές σάλτσες και με υλικά που ταιριάζουν στη θερινή ραστώνη.

Δείτε τις συνταγές που αποτελούν φόρο τιμής στα λαχανικά του καλοκαιριού που ξεχωρίζουν για το άρωμα και την μοναδική τους γεύση, πειραματιστείτε με τις δικές σας αγαπημένες γεύσεις και είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξετε υπέροχα πιάτα!

Μακαρονάδα με μελιτζάνες και ντομάτα

Yλικά:

500 γρ. βίδες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

4 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους

600 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους

2 μικρά κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

ξύδι

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Αφαιρούμε το λάδι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο 4 – 5 κουτ. σούπας (το υπόλοιπο λάδι το φιλτράρουμε και το κρατάμε για άλλο τηγάνισμα). Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα :Τα πιο γρήγορα μακαρόνια φούρνου με τραγανή κρούστα τυριών

Μακαρονάδα με τριμμένο κολοκυθάκι

3 καλοκαιρινές μακαρονάδες για ελαφριά και πεντανόστιμα γεύματα

Υλικά

Ένα πακέτο μακαρόνια

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3 φέτες φρέσκο ψωμί, σε κομματάκια

4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

1/5 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Δείτε ακόμα :Μακαρόνια με λουκανικάκια… Τα μακαρόνια που λατρεύουν τα παιδιά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2κ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού μαζί με το σκόρδο, και ανακατεύουμε μέχρι το ψωμί να γίνει ψίχουλα και το σκόρδο κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το μείγμα ψωμιού-σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί όπου βάζουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μίγμα. Στη συνέχεια ψήνουμε μέχρι τα κολοκυθάκια να γίνουν τρυφερά, περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Για το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Mακαρονάδα με λαχανικά
3 καλοκαιρινές μακαρονάδες για ελαφριά και πεντανόστιμα γεύματα

Υλικά: 

1 πακέτο ζυμαρικά της αρέσκειας σας

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι ξερό

1 πράσινη πιπεριά

4 κ.ς μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι

φρέσκια ρίγανη

80 gr τυρί φέτα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Δείτε ακόμα: Σουφλέ με μακαρόνι σέλινο!

Eκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε όπως αν φτιάχναμε μια χωριάτικη σαλάτα. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και σωτάρουμε διαδοχικά το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τις ελιές. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τη φέτα με λίγο ελαιόλαδο στους 200 για 4 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα στα πιάτα, μοιράζουμε την ψημένη φέτα και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

photos credit: pinterest

Πηγή: infokids