- κανταΐφι 1 συσκευασία
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- μοσχοκάρυδο Λίγο τριμμένο
- γάλα 400 ml φρέσκο
Υλικά
Μια διαφορετική τυροπιτά που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας!
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα και καβουρντίζουμε το αλεύρι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς πηχτή κρέμα (όπως τη μπεσαμέλ). Κατεβάζουμε τη κρέμα από τη φωτιά και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το μείγμα θα πρέπει να «στέκεται».
Ανοίγουμε με τα χέρια τα φύλλα κανταΐφι σε ομάδες , περίπου 15-16 μπάλες θα πάρει το ταψί ( 23χ40 εκ.) και στο κέντρο προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Τυλίγουμε τη γέμιση με το κανταΐφι γύρω-γύρω και δημιουργούμε μπάλες. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα μισά φύλλα στο πάτο του ταψιού, στη μέση τη γέμιση και τα υπόλοιπα από επάνω.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί μας. Τοποθετούμε κοντά κοντά τις γεμισμένες μπάλες και από επάνω περιχύνουμε με ένα κουτάλι το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε από το βουτύρωμα του ταψιού. Κατά τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου, έως ότου το κανταΐφι ροδίσει και τραγανίσει.
Η τυρόπιτα αυτή σερβίρεται και ζεστή και κρύα.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι