Είναι χορταστικές, νόστιμες, light και -το σημαντικότερο- έχουν κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του γκουρού του wellness.Και ειναι super αδυνατιστικες!
Σαλάτα με ρόκα και μάνγκο
Υλικά
150 γραμμ. baby ρόκα, ½ κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 1 μάνγκο σε κύβους, 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 3 κ.σ. σπόρους ροδιού, 1 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
150 γραμμ. baby ρόκα, ½ κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 1 μάνγκο σε κύβους, 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 3 κ.σ. σπόρους ροδιού, 1 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύετε καλά το ξίδι με το λάδι.
2. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας, αλατίζετε, ραντίζετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
1. Αναμειγνύετε καλά το ξίδι με το λάδι.
2. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας, αλατίζετε, ραντίζετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
Tip: Επιπλέον μπορείτε να βάλετε και λίγη φέτα σε κύβους.
Σαλάτα με σιτάρι, ντομάτα και βότανα
Υλικά για 4 άτομα
1 ½ φλιτζ. σιτάρι, 4 φλιτζ. νερό, ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, ½ κιλό ντομάτες σε φέτες, ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ¼ φλιτζ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο, ¼ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ½ φλιτζ. σιτάρι, 4 φλιτζ. νερό, ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, ½ κιλό ντομάτες σε φέτες, ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ¼ φλιτζ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο, ¼ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε αλατισμένο βραστό νερό βάζετε το σιτάρι και το μαγειρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο, το στραγγίζετε καλά και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Ανακατεύετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα μαζί με το σιτάρι.
3.Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: βάζετε σε ένα μπολ το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι, αλατοπίπερο και χτυπάτε καλά μέχρι να δέσει η σος. Τέλος ραντίζετε τη σαλάτα και σερβίρετε.
1.Σε αλατισμένο βραστό νερό βάζετε το σιτάρι και το μαγειρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο, το στραγγίζετε καλά και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Ανακατεύετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα μαζί με το σιτάρι.
3.Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: βάζετε σε ένα μπολ το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι, αλατοπίπερο και χτυπάτε καλά μέχρι να δέσει η σος. Τέλος ραντίζετε τη σαλάτα και σερβίρετε.
Tip: Προσθέστε φύλλα πράσινης σαλάτας και μερικές πράσινες ελιές.
Σαλάτα με σπιρουλίνα
Υλικά για 4 άτομα
200 γραμμ, ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, 1 μεγάλη χούφτα ηλιόσπορους, 1 αγγούρι σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο, ¼ φλιτζ. λιναρόσπορο, 1 ώριμο αβοκάντο, ¼ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ¾ φλιτζ. νερό, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, 1 κ.γ. σπιρουλίνα σε σκόνη (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα), κίτρινα και κόκκινα ντοματίνια κομμένα στη μέση, μερικά ραπανάκια σε λεπτές φέτες
200 γραμμ, ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, 1 μεγάλη χούφτα ηλιόσπορους, 1 αγγούρι σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο, ¼ φλιτζ. λιναρόσπορο, 1 ώριμο αβοκάντο, ¼ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ¾ φλιτζ. νερό, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, 1 κ.γ. σπιρουλίνα σε σκόνη (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα), κίτρινα και κόκκινα ντοματίνια κομμένα στη μέση, μερικά ραπανάκια σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
1.Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: ρίχνετε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το νερό, το αβοκάντο, το σκόρδο, τη σπιρουλίνα, το αλάτι και τα χτυπάτε καλά.
2.Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα λαχανικά και τους σπόρους, αλατίζετε, ραντίζετε με τη σος και σερβίρετε.
1.Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: ρίχνετε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το νερό, το αβοκάντο, το σκόρδο, τη σπιρουλίνα, το αλάτι και τα χτυπάτε καλά.
2.Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα λαχανικά και τους σπόρους, αλατίζετε, ραντίζετε με τη σος και σερβίρετε.
Σαλάτα με θαλασσινά
Υλικά για 4 άτομα
600 γραμμ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καβούρι κ.ά.) καθαρισμένα και βρασμένα, 500 γραμμ. σπαράγγια βρασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 φλιτζ. πλιγούρι από κριθάρι (σε καταστήματα με βιολογικά) βρασμένο, ½ φλιτζ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. λευκό ξίδι, ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι, χυμό από 2 λάιμ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
600 γραμμ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καβούρι κ.ά.) καθαρισμένα και βρασμένα, 500 γραμμ. σπαράγγια βρασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 φλιτζ. πλιγούρι από κριθάρι (σε καταστήματα με βιολογικά) βρασμένο, ½ φλιτζ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. λευκό ξίδι, ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι, χυμό από 2 λάιμ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: αναμειγνύετε καλά το χυμό λάιμ, το ξίδι και ελάχιστο νερό.
2.Σε ένα μπολ βάζετε το πλιγούρι, τα θαλασσινά, τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνετε με τη βινεγκρέτ και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρετε.
1.Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: αναμειγνύετε καλά το χυμό λάιμ, το ξίδι και ελάχιστο νερό.
2.Σε ένα μπολ βάζετε το πλιγούρι, τα θαλασσινά, τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνετε με τη βινεγκρέτ και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρετε.
Tip: Εναλλακτικά, αντί για σπαράγγια, βάλτε ντοματίνια κομμένα στη μέση.
elle.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή