Νηστεύετε και έχετε ξεμείνει από ιδέες για το τι να μαγειρέψετε πάλι σήμερα; Σας έχουμε συγκεντρώσει μερικές, πολύ γευστικές, συνταγές εύκολες και γρήγορες που θα αγαπήσετε!
Μακαρονάδα νηστίσιμη
Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
250 γραμμ. ταραμάς
μακαρόνια
2 φλιτζάνια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι γαλέτα
2 φλιτζάνια καρύδια κοπανισμένα
2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
μοσχοκάρυδο
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σωτάρετε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Όταν πάρουν ένα ξανθό χρώμα, προσθέτετε τον ταραμά, τον οποίο προηγουμένως έχετε ξαλμυρίσει σε χλιαρό νερό και όταν καβουρντιστεί, προσθέτετε τα 2 φλιτζάνια ντοματοχυμού. Προσθέτετε την δάφνη, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και λίγη ζάχαρη, αφήνοντας τη σάλτσα να βράσει ώσπου να δέσει και την αποσύρετε από τη φωτιά. Στο ενδιάμεσο βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και εν συνεχεία τα στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε μια στρώση μακαρόνια, πασπαλίζετε από πάνω την τριμμένη γαλέτα και τα καρύδια και τα σκεπάζετε με μια στρώση σάλτσας. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα μακαρόνια και η σάλτσα.
Χταπόδι κρασάτο με πράσινες ελιές
Υλικά:
1 χταπόδι
300 γραμμ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
150 γραμμ. πράσινες ελιές
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το χταπόδι και το πλένετε πολύ καλά. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα, το σκεπάζετε κα το αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Όταν βγάλει το ζουμί του, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το χταπόδι και το σβήνετε με το κρασί.Διαλύετε το αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε εκ νέου το χταπόδι να βράσει. Όταν κοντεύει να ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε τις ελιές τις οποίες έχετε προηγουμένως ζεματίσει σε τρία ποτήρια νερό για για να ξαλμυρίσουν και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγη ώρα. Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και ψιλοκόβετε το χταπόδι σε μπουκίτσες.
Ρεβιθοσαλάτα
Υλικά:
μισο κιλό ρεβίθια
μισό φλιτζάνι ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
χυμός 2 λεμονιών
μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τα ρεβίθια 12 ώρες, τα βγάζετε, τα στραγγίζετε και τα αλέθετε με τον μύλο του πουρέ. Ρίχνετε σε ένα μπώλ το ταχίνι και το ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας λίγες κουταλιές νερό, έως ότου το μείγμα να αποκτήσει υφή αλοιφής. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μείγμα ταχινιού στα πολτοποιημένα ρεβίθια και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαιντάνο.
Ταραμοκεφτέδες
Υλικά:
ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100-150 γραμμ. ταραμάς
άνηθος
δύοσμος
μάραθος
ξερό ψωμί
ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαραίνετε με το ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε μαζί και το δυόσμο ή μάραθο, το άνηθο, αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Εν συνεχεία, ζυμώνετε το μείγμα με το ψωμί που είναι ήδη μουσκεμένο στο νερό. Προσθέτετε τον ταραμά που έχετε ξεπλύνει καλά και ζυμώνετε εκ νέου τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθετε τους ταραμοκεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά.
Πηγή: infokids.grΕιδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή