Αυτά τα τηγανητά, ζαχαρωμένα ψωμάκια που θυμίζουν μακρόστενους λουκουμάδες, είναι δημοφιλές street food στο Μεξικό, το Περού και την Ισπανία.
Υλικά
250 γρ. νερό
15 γρ. ζάχαρη
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό κανέλα (προαιρετικά)
Tip
Είναι κλασικό σνακ όλων των ισπανόφωνων χωρών. Στην Ισπανία το τρώνε και για πρωινό μαζί με ζεστή σοκολάτα, στην οποία βουτάνε τα churros. Αλλού τα σερβίρουν στο δρόμο σε χωνάκια.
Μερίδες: 4-6, Προετοιμασία: 10΄, Παρασκευή: 20΄
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και ρίχνουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ οδοντωτό στόμιο. Αν δεν έχουμε, δεν πειράζει. Θα χρησιμοποιήσουμε κουτάλι και θα φτιάξουμε στρογγυλά τσούρος, σαν λουκουμάδες.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, σχηματίζουμε με το κορνέ μικρά «churros» μέσα στο τηγάνι μήκους 7 εκ. (κόβουμε τη ζύμη με ψαλίδι για να διακόψουμε τη ροή). Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Έπειτα τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές