Μια από τις πιο υπέροχες παραδοσιακές δημιουργίες της πανέμορφης Εύβοιας…Τυροπιτάρι Ευβοίας
Ένα λαχταριστό ορεκτικό που δεν λείπει από κανένα μενού, είτε βρεθούμε σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι ή σε κάποια ταβέρνα του νησιού
Ένα απλό πιάτο με χειροποίητο φύλλο, με τυρί βαρελίσιο τοπικής παραγωγής…..μια ξεχωριστή γεύση που εντυπωσιάζει και ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς.επισκέπτες του νησιού.
Ένα ορεκτικό μεσογειακής υγιεινής διατροφής
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΣΟΔΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ
400 γρ. αλεύρι,
σόδα αναψυκτικό ( σε θερμοκρασία δωματίου)
½ κ. γ αλάτι,
3-4 κ. σ εξαιρετικό ελαιόλαδο,
3 κ. σ τσίπουρο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Φέτα τυρί (εγώ χρησιμοποίησα Φέτα Καλαβρύτων)
2 κ. σ γιαούρτι, (εγώ έβαλα ένα τυρί cottage ),
1 αυγό
Πιπέρι
βούτυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το τσίπουρο και τη σόδα λίγη- λίγη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την κάνουμε ένα ρολό και την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε ένα –ένα κομμάτι , το χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε 4 φυλλαράκια με τον πλάστη ή τα χέρια μας.
Βουτυρώνουμε τα φυλλαράκια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο .
Τα διπλώνουμε σε ρολό το πατάμε με το χέρι μας και έχουμε ένα ζυμαράκι σχήματος παραλληλόγραμμου.
Κάνουμε το ίδιο και με τα 4 κομμάτια της ζύμης μας και έχουμε 4 παραλληλόγραμμα ζυμαράκια.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη 2 ώρες.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση… Βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε να ενωθούν πολύ καλά
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ
Με το κάθε ζυμαράκι ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο , το βουτυρώνουμε ελαφρά ,βάζουμε πεταχτά εδώ και εκεί γέμιση και το κλείνουμε σε φάκελο
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Σερβίρουμε τα τυροπιτάρια ζεστά με μια σαλάτα
Με λένε Μαριάννα…
Οι συνταγές μου είναι φτιαγμένες από εμένα με αγάπη .
Λατρεύω την μαγειρική .από μικρό παιδί…αλλά μου αρέσει να παίζω και με τη ζάχαρη και το αλεύρι…Είμαι και λίγο γλυκαντζού ξέρετε.. Η τύχη μου ήταν μεγάλη γιατί λόγω του επαγγέλματός μου και του συζύγου μου ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα..
Αυτό με βοηθησε πολύ να γνωρίσω και να μάθω πολλά που δεν ήξερα.
Αφιέρωσα πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου στα παραδοσιακά φαγητά και τα υπέροχα γλυκίσματα αλλά και προσπάθησα να δοκιμάσω νέα υλικά και να τα φέρω όσο μπορούσα μέσα στο σπίτι μου στην οικογένειά μου
Και τωρα ειμαι εδώ και σας δινω αναλυτικά και χωρις μυστικά τις συνταγες μου.Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο facebook Μαγειρεύοντας με την marianna
Δείτε εδώ υπέροχες προτάσεις για σαλάτες
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές