Κέικ φουρνισμένα, κέικ…του ψυγείου, κομμένα τετράγωνα, μπάρες, μπουκίτσες, όλα με καρύδα,και τα τέσσερα εύκολα και απολαυστικά!
ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ
90γραμμ. βούτυρο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 αβγό
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα με γεύση που σας αρέσει
2 αβγά
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C. Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
2. Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με το ½ φλιτζάνι ζάχαρη να γίνει αφράτο μίγμα. Προσθέστε το αβγό να χτυπηθεί και ρίξτε λίγο-λίγο τα αλεύρια να αναμειχθούν και αυτά.
3. Χτυπήστε τη μαρμελάδα με 2 κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό και απλώστε τη πάνω στη ζύμη.
4. Χτυπήστε τα 2 αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίξτε τη τριμμένη καρύδα και απλώστε το μίγμα πάνω από τη μαρμελάδα.
5. Ψήστε το κέικ για 35 λεπτά περίπου και κόψτε το όταν κρυώσει τελείως.
ΚΕΙΚ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
125γραμμ. βούτυρο
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 αβγά
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C. Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
2. Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με το ½ φλιτζάνι ζάχαρη να γίνει αφράτο μίγμα. Ρίξτε λίγο-λίγο το αλεύρι να αναμειχθεί και αυτό.
3. Στρώστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε το για 15 λεπτά.
4. Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε τις βανίλιες, το αλεύρι και τη καρύδα. Ρίξτε τα καρύδια και ανακατέψτε τα.
5. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο απλώστε του το μίγμα της καρύδας και ξαναφουρνίστε το για 25 λεπτά ακόμα.
6. Αφήστε το να κρυώσει τελείως και κόψτε το σε κομμάτια.
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΡΥΔΑ (ΑΨΗΤΟ)
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα Cornflakes
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια και μερικά ακόμα για διακόσμηση
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
90γραμμ. βούτυρο λειωμένο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας γάλα, ή όσο χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 25Χ30 εκατοστά και καλύψτε το με λαδόκολλα.
2. Αναμείξτε σε ένα μπολ τη καρύδα, τα Cornflakes, τις σταφίδες, τα μπισκότα, το κακάο, τα καρύδια, το ζαχαρούχο και το λειωμένο βούτυρο.
3. Αδειάστε το μίγμα στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα, στρώστε το καλά και βάλτε το ψυγείο να παγώσει για να σταθεροποιηθεί.
5. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, για να τη χρησιμοποιήσετε σαν μπεν-μαρί για το γκλάσο σοκολάτας.
Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο και βάλτε το μπολ πάνω από το βραστό νερό. Χτυπήστε το προσθέτοντας γάλα τόσο, όσο χρειάζεται, για να γίνει μια κρέμα που να μπορεί εύκολα να απλώνεται.
6. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο, απλώστε του το γκλάσο σοκολάτας και ξαναβάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
7. Στολίστε το κάθε κομμάτι που θα κόψετε με μισή ψίχα καρυδιού.
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΡΕΜΑ (ΑΨΗΤΟ)
185γραμμ. βούτυρο
100γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού (250γρ.) τριμμένα μπισκότα digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
60γραμμ. βούτυρο
Βανίλια
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κάσταρντ σκόνη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
30γραμμ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
2. Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, ρίξτε το χτυπημένο αβγό και ανακατέψτε το.
3. Βάλτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καρύδα, τα καρύδια, προσθέστε το μίγμα της λειωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε τα καλά.
4. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πατήστε το με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά.
5. Βάλτε το ταψί για λίγο στο ψυγείο.
6. Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με τη βανίλια και προσθέστε λίγο-λίγο, τη ζάχαρη, τη κάσταρντ και το γάλα.
7. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και απλώστε επάνω στη βάση με τα μπισκότα τη κρέμα.
8. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και περιχύσετε τη κρέμα. Βάλτε πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει και μετά κόψτε το.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα