Γι αυτά τα πανέμορφα και εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια θα χρειαστείτε:
Υλικά
4 ασπράδια των αυγών
1 1/3 κούπα ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι Κρεμόριο
Πράσινο Gel χρωματισμού τροφίμων
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 80 βαθμούς. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίξτε 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Βάλτε το χρονόμετρο στα 7 λεπτά. Σιγά-σιγά προσθέστε τη ζάχαρη λίγο λίγο, χρησιμοποιώτας όλο το χρόνο των 7 λεπτών.
- Πρσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και βάλτε το μίγμα στην σακούλα ζαχαροπλαστικής αφού έχετε προσθέσει ένα ευρύ στόμιο όπως στην φωτογραφία
- Στρώστε μια λαδόκολλα και κρατώντας κάθετα την σακούλα της σαντιγί πιέστε απαλά μέχρι να έχετε ένα δεντράκι. Χαλαρώστε την πίεση και τραβηχτείτε.
- Αφού φτιάξετε πολλά δεντράκια ψήστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία,( περίπου στους στους 80oC (με αέρα) για περίπου δύο ώρες μέχρι να τα δειτε ωραία και τραγανά. Απλώς ελέγχετε κάθε τόσο για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν αρχίσει να σκουραίνουν. Φυσικά θα λάβετε υπόψιν και τον φούρνο σας αλλά να ξέρετε ότι είναι καλύτερα σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσοτερη ώρα παρά το αντίθετο.
https://makebakecelebrate.com/
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη