5 Μοναστηριάκές γλυκές συνταγές που πρέπει να γνωρίζετε
ΠΟΥΤΙΓΚΑ(οχι νηστισιμη)
Υλικά
3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές μπράντι
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φάκελος ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγού
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε
τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη ,
το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα
συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το
αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα
το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ.
Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την
πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ
Υλικά
Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν – πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό για το ζύμωμα.
Για τη γέμιση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
½ φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι ( η ότι άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα θέλουμε)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη , κανέλλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο. Με το φλυτζανάκι του καφέ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους.
Στη
μέση βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τους κύκλους
σε μισοφέγγαρα πιέζοντας τα στις άκρες. Στρώνουμε σε λαμαρίνα μία
λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οc για μισή ώρα. Μόλις τα βγάλουμε τα
ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη
κανέλλα.
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
Υλικά
3, ½ φλυτζάνια μούστος
½ φλυτζάνι νισεστέ
½ φλυτζάνι νερό
Σουσάμι
Κανέλα
Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το
νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος , ρίχνουμε το χυλό με το νισεστέ λίγο –
λίγο και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολ που έχουμε ρίξει πρώτα νερό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι , την κανέλλα και τους ξηρούς καρπούς.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά :
2 κουταλιές μαργαρίνη
250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές λικέρ Γκραν Μαρνιέ
1 κουτί σφολιατάκια
Λίγο φυτικό βούτυρο
Εκτέλεση :
Σε
τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό,
το ξύσμα και το λικέρ, ανακατεύοντας τα καλά. Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι
με 2 κουταλιές γέμιση και τα τυλίγουμε στα δύο, ώστε να σχηματιστούν
τρίγωνα. Αλείφουμε τα πορτοκαλοπιτάκια με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα
ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΛΑΔΩΤΗ
Υλικά :
¾ φλιτζανιού ταχίνι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση :
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει.
Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και
ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και
ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την καρυδόπιτα
να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την
έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.
πηγη
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους