Και μόνο που βλέπετε το γλυκό σίγουρα σας φαίνεται παχυντικό. Όμως αν κάνεις πιο ελαφριά της μους με λιγότερα αυγά και αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, τότε κάνουμε λόγο για το “γλυκό που…αδυνατίζει”.
Θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια φράουλες
1 φάκελο ζελατίνη, περίπου 7 γρ.
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1.2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό
Αρχικά κόβετε τις φράουλες σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια. Βάζετε την ζελατίνη μέσα σε 1/4 φλιτζάνι κρύο νερού μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ περιχύνετε 1/4 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το αυγό. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα.
Βάζετε το μείγμα στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά, έως ότου το μείγμα να είναι ζεστό. Προσθέτετε τη ζελατίνη και την ανακατεύετε πολύ καλά, για 1 λεπτό περίπου.
Αμέσως μετά κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, το βάζετε σε ένα άλλο μπολ και το αφήνετε εκτός ψυγείου, ενώ συχνά- πυκνά το ανακατεύετε.
Αφού ανακατέψετε και το γιαούρτι εναλλάξ βάζετε φράουλες και μους λεμονιού σε 8 μπολ και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ανά μερίδα το γλυκό έχει 129 θερμίδες!
Δείτε επίσης: Super γλυκάκι διαίτης με μόνο ένα συστατικό
Cheesecake μελιού με φράουλες και λίγες θερμίδες
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια