Close

Στριφογυριστοι λουκουμάδες

Στριφογυριστοι λουκουμάδες

Τραγανοι απ εξω και μεσα αφρατοι σαν τσουρεκακια!!! Κατι μου λεει οτι θα κανουν θραυση στο διαδίκτυο!!!

Λουκουμαδες στριφογυριστοι

Υλικα
2 κουταλιες σουπας βουτυρο λιωμενο
1 φλυτζανι τσαγιου γαλα φρεσκο χλιαρο
2 κουταλιες σουπας ζαχαρη
1 αβγο
1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
1 πακετο μαγια ξηρη
3 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις

Σε ενα μπρικι ζεσταινουμε το βουτυρο και το γαλα να ειναι χλιαρα. Τα ριχνουμε σε ενα μπολ και προσθετουμε την μαγια κι ανακατευουμε καλα. Προσθετουμε το αβγο την ζαχαρη το αλευρι και το αλατι και ζυμωνουμε με το χερι η με το μιξερ. Αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο για 1 με 1μιση ωρα. Ζυμωνουμε για λιγο και αφηνουμε να φουσκωσει για 40 λεπτα περιπου, να διπλασιαστει και παλι ο ογκος του. Αφου φουσκωσει για δευτερη φορα, κοβουμε τη ζυμη σε 16 ισομεγεθη μπαλακια. Ανοιγουμε κορδονια <στριφτα> δηλαδη το ενα χερι πηγαινει επανω και το αλλο χερι προς τα κατω. Ενωνοουμε στον αερα τις δυο ακρες και το κορδονι γινεται κοτσιδα μονο του. Τσιμπαμε τις ακρες να ενωσουν για να μη μας ανοιξουν οι κοτσιδες. Αφηνουμε σε αλευρωμενο παγκο να φουσκωσουν για 20 λεπτα περιπου. Στα 10 λεπτα τα γυριζουμε το πανω κατω, για να φουσκωσουν και απο την πλευρα που ακουμπουσε στον παγκο.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια για 4-5 λεπτα το καθενα. Βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι και βουταμε τους λουκουμαδες σε κανελοζαχαρη.

Δείτε και το βιντεο που θα σας βοηθήσει