ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΥΚΑ
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
1 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουπα κορν φλαουρ
1 φαρινα περιπου
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ.
12 κομμάτια αποξηραμένα σύκα κομμενα σε πολυ μικρα κομματακια
1 φλυτζάνι καρυδια ψιλοκομμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω ολα τα υλικα σε μια λεκανη μαζι, εκτος απο τα αποξηραμενα συκα και τα καρυδια και αρχιζω το ζυμωμα!
Βαζω στο τελος τα αποξηραμενα συκα και τα καρυδια και αφου ολοκληρωσω το ζυμωμα μου, βαζω τη ζυμη στο ψυγειο για μια ωρα!
Στη συνεχεια τη βγαζω απο το ψυγειο και το χωριζω σε δυο μερη!
Στο ενα βαζω χρωμα ζαχαροπλαστικης πρασινο για να κανω τα φρεσκα συκα και το αλλο οπως εχει!
Δημιουργω μικρα μπαλακια σαν καρυδια!
Δινω το σχημα του συκου και ψηνω στους 180 β για 25 λ
Οταν κρυωσουν βαζω αχνη!
Ειναι πολυ νοστιμα και εντυπωσιακα!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα