Σημερα εκανα γιαουρτι απο γαλα προβειο!!!
Ολες φυσικα ξερουμε να κανουμε γιαουρτι ,αλλα θεωρησα σωστο να σας δειξω τη διαδικασια!
ΣΥΝΤΑΓΗ
4,5 κ γαλα προβειο μπορεις και αγελαδινο!
1 κουπακι γιαουρτι προβειο
Εγω αυτη τη φορα εβαλα προβειο!
Εκτελεση
Το βαζεις στην κατσαρολα να βρασει καλα!
Το γαλα απο παραγωγο θελει πολυ καλο βρασιμο!Ανακατευουμε συνεχως με μια ξυλινη κουταλα να μην κωλησει ! Αφου βρασει πολυ καλα , σε ένα βαθυ πιατο εβαλα 1 κουπακι έτοιμο γιαουρτι προβειο , εβαλα μερικές σταγόνες κρύο γάλα μέσα και ανακατέψα καλα μεχρι να γίνει σαν νερουλή κρέμα.!
Αφήσα το γάλα να κρυώσει, μέχρι να μπορει το μικρο μου δαχτυλακι να αντεξει τη θερμοκρασια!
Προσοχή στη θερμοκρασία αυτή, γιατί αν δεν είναι σωστή, το γιαούρτι σας δεν θα πήξει.
Μόλις φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, πηρα μερικές κουταλιές της σούπας από το ζεστό γάλα και προσθέσα στο γιαούρτι του πιατου, να γίνει κι αυτό κάπως χλιαρό !
Μετά ερίξα το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεψα καλα και το μοιρασα σε πηλινα μπολακια !
Τυλίξα το καθε μπολακι με μεβρανη και υστερα τα σκεπασα με μια κουβέρτα για να παραμείνουν ζεστα!
Τ αφήσα έτσι ένα βράδυ, μέχρι να πήξει.
Μεγάλη προσοχή θέλει εδώ, γιατί το γιαούρτι μέχρι να πήξει δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου.
Μετά βάλτε το στο ψυγείο και το γιαούρτι σας είναι έτοιμο.!Επηξε τοσο καλα που το εκοψα φετες! Εβαλα στο πιατο με λιγο σιροπι απο συκο που εκανα και λιγα καρυδακια με σταφιδες και κανελα και απολαμβανω!!!!!
Απολαυστετο και εσεις!