Συνταγή για αφράτα αλάδωτα κεκάκια καρύδας. Αφράτα κεκάκια καρύδας χωρίς λάδι αυγά και γαλακτοκομικά, για κάθε περίοδο νηστείας και για παιδάκια με τροφικές αλλεργίες.
- ζαχαρη 2 κούπες (400 ml)
- νερό 1 κούπα (200 ml)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κούπα (200 ml)
- ινδοκαρυδο 2 κούπες (των 200 ml)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κούπες (των 200 ml) κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1/2 πορτοκάλι περίπου
Υλικά
- ινδοκαρυδο 200 γραμμάρια περίπου
Για την επικάλυψη
- μαρμελάδα 1/2 κούπα (των 200 ml) βερίκοκο
Για το άλειμμα
Μπορεί να μην έχουν λάδι, βούτυρο και αυγά, όμως είναι πολύ πολύ αφράτα και μέσα στην γλύκα και είναι κατάλληλα για παιδιά με αλλεργίες. Οπότε μπορείτε να τα φτιάξετε μία στις τόσες και για το σχολείο.
Ατομικά κεκάκια για το σχολείο με καρύδια και σταφίδες
Η Τζένη Τσανακτσίδου δε σταματά να μας εκπλήσσει με τις ευφάνταστες και άκρως επιτυχημένες συνταγές της. Σήμερα λοιπόν μας ετοίμασε αφράτα και πεντανόστιμα κεκάκια χωρίς λάδι, βούτυρο και αυγά, κατάλληλο για παιδιά με αλλεργίες, για νηστεία, αλλά και για vegans ή χορτοφάγους.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε την εκτέλεση για τα αλάδωτα κεκάκια καρύδας παρακάτω:
Εκτέλεση για τα αλάδωτα κεκάκια καρύδας
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα. Στο τέλος βάζουμε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε έναν χυλό, πιο πηχτό από τον κλασικό χυλό για κέικ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφινς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσουν.
Ατομικά σιροπιαστά κεκάκια
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τις θήκες και τα αλείφουμε ένα ένα ξεχωριστά με τη μαρμελάδα βερίκοκο. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Tips για τα αλάδωτα κεκάκια καρύδας
Μετράμε τα υλικά με την ίδια κούπα των 200 ml. Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια. Μπορούμε να τοποθετήσουμε στις θήκες για μάφινς αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, για να μην μας κολλήσει το μείγμα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αντικολλητικές θήκες.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr