Close

Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με σταφίδες για σχολικό κολατσιό

Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με σταφίδες για σχολικό κολατσιό

Αφράτα και λαχταριστά ατομικά τσουρεκάκια  με σταφίδες για σχολικό κολατσιό. Θα σας ξετρελάνουν και σίγουρα δε θα μπορέσετε να σταματήσετε στο ένα! Είναι απλά πεντανόστιμα και τα καρύδια με τις σταφίδες ταιριάζουν απίστευτα. Είναι πολύ εύκολα και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Τώρα που μένουμε σπίτι, είναι ένα πολύ καλό χόμπι η μαγειρική.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμα,αφράτα,φουσκωτά και οικονομικά Σταφιδόψωμα νηστίσιμα από την Σόφη Τσιώπου!

Δείτε λοιπόν αυτήν την συνταγή και δοκιμάστε τις δεξιότητές σας! Είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, είναι υπέροχα για σνακ μέσα στο σπίτι και αν τα προτιμήσετε το πρωί, θα γεμίσετε ενέργεια! Δείτε παρακάτω την συνταγή και μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας: 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou 

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε στο μπολ τα αυγά, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα, το νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα. Ρίχνουμε δύο ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ποτήρι αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη να μην κολλάει. Σκεπάζουμε την ζύμη μας για 1 ώρα. Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια.

Τα δύο αυτά κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε τις μπάλες σε δύο ίσα τετράγωνα φύλλα με πάχος 1 εκ. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε ίσες λωρίδες πάχους 4 δάχτυλων.

Αλείφουμε την μισή άκρη κάθε λωρίδας με βούτυρο μαλακό. Βάζουμε πάνω σταφίδες και καρύδια και την μέση της λωρίδας την κλείνουμε με δύο δάχτυλα. Ρολάρουμε για να κλείσει η γέμιση. Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.

Στο τέλος αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά. Το ψήσιμο διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Tips

Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια για σχολικό κολατσιό

Αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια για σχολικό κολατσιό

Αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια για σχολικό κολατσιό Αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια για σχολικό κολατσιό Αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια για σχολικό κολατσιό Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με σταφίδες για σχολικό κολατσιό

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr